18/01/2021 12:39:18

Οι ιδιώτες γιατροί «γύρισαν την πλάτη» στην κυβέρνηση - Μόνο οκτώ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα

Οι ιδιώτες γιατροί «γύρισαν την πλάτη» στην κυβέρνηση - Μόνο οκτώ ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα - Media

 

Την ώρα που γιατροί βουλευτές ζητούν άδεια από τη Βουλή για να σπεύσουν στα νοσοκομεία που εργάζονταν και να παράσχουν βοήθεια στο ΕΣΥ, που πνίγεται από την πανδημία του κορωνοϊού, οι ιδιώτες γιατροί απλώς γύρισαν την πλάτη στην κυβέρνηση και την έκκλησή της -με το αζημίωτο- να ενισχύσουν το σύστημα υγείας σε μια εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη στιγμή.

Τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, όσο και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παραδέχθηκαν ότι μόλις οκτώ γιατροί-ελεύθεροι επαγγελματίες ανταποκρίθηκαν «μέχρι στιγμής στο κάλεσμα του Υπουργείου Υγείας για ενίσχυση του ΕΣΥ», με το Σ. Πέτσα να λέει ότι «καλούμε για τελευταία φορά τους ιδιώτες γιατρούς να συνδράμουν στο πολύτιμο έργο των συναδέλφων τους».

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση είχε επενδύσει στη βοήθεια εκ μέρους των ιδιωτών γιατρών, προκρίνοντάς την αντί της απευθείας ενίσχυσης του ΕΣΥ με προσλήψεις, προσφέροντάς τους αμοιβές 2.000 ευρώ μηνιαίως και αφορολόγητα, ωστόσο, ο ΠΙΣ ζήτησε αποδοχές 3.000 ευρώ καθαρά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.