search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:48
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε μυστηριώδης μονόλιθος σε έρημο της Γιούτα – Σκηνικό που παραπέμπει στην «Οδύσσεια του Διαστήματος» (Photos/Video)

24.11.2020 08:59
ΗΠΑ: Ανακαλύφθηκε μυστηριώδης μονόλιθος σε έρημο της Γιούτα - Σκηνικό που παραπέμπει στην «Οδύσσεια του Διαστήματος» (Photos/Video) - Media

 

Ένας μυστηριώδης μονόλιθος ανακαλύφθηκε σε απομακρυσμένη περιοχή της Γιούτα, στις δυτικές ΗΠΑ. Εντοπίστηκε από κρατικούς υπαλλήλους που χρησιμοποιούσαν ελικόπτερο προκειμένου να μετρήσουν από αέρος άγρια πρόβατα που διαβιούν στην περιοχή.

Η κατασκευή, που εκτιμάται ότι έχει ύψος μεταξύ 10 και 12 ποδιών (περίπου 3 μέτρα), φαίνεται να “φυτεύτηκε” στο έδαφος. Κατασκευάστηκε από κάποιο είδος μετάλλου, το οποίο λάμπει σε έντονη αντίθεση με τους τεράστιους κόκκινους βράχους που το περιβάλλουν. 

Ο πιλότος του ελικοπτέρου, Μπρετ Χάτσινγκς, δήλωσε σχετικά στο τοπικό κανάλι ειδήσεων KSLTV: «Αυτό ήταν το πιο περίεργο πράγμα που έχω συναντήσει εκεί έξω όλα τα χρόνια των πτήσεών μου».

Ο Χάτσινγκς πετούσε για λογαριασμό του τμήματος δημόσιας ασφάλειας της Γιούτα, έχοντας ως αποστολή του να βοηθήσει τους υπεύθυνους των πόρων της άγριας ζωής να μετρήσουν τα πρόβατα bighorn στο νότο της πολιτείας.

«Ένας από τους βιολόγους ήταν αυτός που εντόπισε το περίεργο αυτό εύρημα και τυχαία πετάξαμε ακριβώς πάνω από αυτό», είπε ο Χάπινγκς. Ο βιολόγος αναφώνησε «ουάου, τι, γυρίστε, γυρίστε!». Και ο πιλότος απάνητεσ «Τι; υπάρχει αυτό το πράγμα πίσω εκεί – πρέπει να το δούμε! »

Ο Χάτσινγκς είπε ότι το αντικείμενο φαινόταν χειροποίητο και φάνηκε να έχει φυτευτεί σταθερά στο έδαφος, όχι να έχει πέσει από τον ουρανό.

«Υποθέτω ότι είναι κάποιος καλλιτέχνης νέου κύματος ή κάτι τέτοιο ή, ξέρετε, κάποιος που ήταν μεγάλος θαυμαστής της ταινίας του Κιούμπρικ “2001: Oδύσεια του Διαστήματος», είπε ο Hutchings.

Ο μονόλιθος και το σκηνικό που τομν περιβάλει όντως μοιάζει πάρα πολύ με μια διάσημη σκηνή από την ταινία του 1968 του εμβληματικού σκηνοθέτη, στην οποία μια ομάδα πιθήκων συναντά μια τεράστια πλάκα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:47