search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:43
MENU CLOSE

Έρχεται ο «Επιδρομέας»: Το αεροσκάφος που θα «επισκιάσει» τα F-22 και F-35 (Photos/Video)

24.11.2020 15:39
Έρχεται ο «Επιδρομέας»: Το αεροσκάφος που θα «επισκιάσει» τα F-22 και F-35 (Photos/Video) - Media
 
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε πρόσφατα δοκιμές στο πλαίσιο του προγράμματος «Next Domination Air Dominance» που είχε ως στόχο να αναδείξει το αεροσκάφος που θα κυριαρχήσει και θα αποτελεί τη νούμερο ένα επιλογή στο πόλεμο του μέλλοντος. Ωστόσο, πολύ πιο κοντά στην υλοποίηση βρίσκεται ένα αεροσκάφος το οποίο εκτιμάται ότι θα ανατρέψει τις ισορροπίες, όσον αφορά στην πυρηνική τριάδα των ΗΠΑ, το απόρρητο B-21 «Raider».
 
Εδώ και χρόνια, τα stealth μαχητικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-35 και F-22 είναι η “αιχμή του δόρατος” των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων, ωστόσο η διαρκής ανάπτυξη τεχνολογίας και ο δρόμος για τα μαχητικά “έκτης γενιάς” έχει ήδη ανοίξει με αποτέλεσμα οι Αμερικανοί να στρέφονται σε ένα άλλο αεροσκάφος.
Όπως δήλωσε ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας των ΗΠΑ, Πτέραρχος Brown, το Πεντάγωνο πλέον έχει στρέψει το βλέμμα του στο B-21 Raider, ένα stealth αεροσκάφος το οποίο βρίσκεται ακόμα σε ανάπτυξη και αναμένεται να πραγματοποιήσει την “παρθενική” του πτήση σε λίγα χρόνια.
 
Oι Αμερικανοί βλέποντας την ανάπτυξη προηγμένων μαχητικών αεροσκαφών με εξελιγμένα stealth χαρακτηριστικά, όπως το Tempest των Βρετανών αλλά και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα FCAS, αποφάσισαν να βρεθούν “δύο βήματα” μπροστά από τους υπόλοιπους και πλέον θέτουν ως προτεραιότητα την ανάπτυξη και παραγωγή του B-21, που κατασκευάζει η εταιρεία Northrop Grumman και είναι μέρος του προγράμματος Long-Range Strike Bomber (LRS-B) των ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε ο Αμερικανός Α/ΓΕΑ, το B-21 Raider είναι ένα stealth στρατηγικό βομβαρδιστικό επόμενης γενιάς, το οποίο είναι σχεδιασμένο να μεταφέρει πυρηνικά και συμβατικά όπλα, που θα διαθέτει προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, νέο λογισμικό και θα χρησιμοποιείται ως το πιο αποτελεσματικό μέσο πυρηνικής αποτροπής.
 
Το B-21 Raider θα έλθει να αντικαταστήσει το περίφημο Β-2 Spirit, ένα βομβαρδιστικό με stealth χαρακτηριστικά, το οποίο βρίσκεται σε υπηρεσία εδώ και χρόνια.

Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 13:42