search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:32
MENU CLOSE

ΠΟΕΔΗΝ: Ασθενής με κορωνοϊό πέθανε ενώ περίμενε να αδειάσει κρεβάτι σε ΜΕΘ

24.11.2020 16:56
Κορωνοϊός: «Μαύρη» μέρα με 98 νεκρούς και 603 διασωληνωμένους  - Media

 

Χωρίς κρεβάτι ΜΕΘ είναι τα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ενώ αυξάνονται καθημερινά οι εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό.

Όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ χθες στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας εισήχθησαν περισσότεροι ασθενείς από τις άλλες μέρες με αποτέλεσμα κάθε κρεβάτι που αδειάζει να γεμίζει την ίδια στιγμή.

Χαρακτηριστικό τραγικό παράδειγμα χθες στο νοσοκομείο των Τρικάλων, το οποίο διαθέτει 12 κλίνες ΜΕΘ κοροναϊού, όλες γεμάτες, και όταν χρειάστηκε να διασωληνωθεί ένας νέος άνθρωπος με υποκείμενα νοσήματα, αμέσως δόθηκε από το νοσοκομείο για διακομιδή.  Βρέθηκε στις 3 το μεσημέρι μια κλίνη ΜΕΘ στη Χαλκίδα που ειδοποίησε να καθυστερήσει λίγο το περιστατικό διότι διεκπεραίωναν άλλον διασωληνωμένο ασθενή με διακομιδή από  το νοσοκομείο Καρδίτσας. Στις 6.30 μ.μ. εξέπνευσε ο ασθενής στο νοσοκομείο Τρικάλων πριν προλάβει να διακομισθεί.

Παράλληλα, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο του Αγρινίου έγινε νοσοκομείο αναφοράς για κοροναϊό χωρίς να διαθέτει μοριακό αναλυτή.

Τα δείγματα σε ασθενείς λαμβάνονται και στέλνονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου και τα αποτελέσματα κάνουν έως έξι ημέρες να απαντηθούν, λόγω φόρτου και έλλειψης αντιδραστηρίων.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ στο νοσοκομείο του Αγρινίου το τελευταίο δεκαήμερο βρέθηκαν θετικοί τρεις εργαζόμενοι. Ελήφθησαν δείγματα από ασθενείς και περίπου 30 εργαζομένων  που ήταν επαφές των θετικών κρουσμάτων. Κανείς από τους εργαζόμενους δεν βγήκε σε καραντίνα και μετά από έξι μέρες που έλαβαν απαντήσεις απεδείχθη ότι 5 είναι θετικοί στον ιό εντελώς ασυμπτωματικοί. «Η διασπορά απρόβλεπτη καθ΄ ότι εργάζονταν κανονικά. Καλούμε το υπουργείο Υγείας  και τον ΕΟΔΥ να επισκεφθεί το νοσοκομείο και να ληφθούν δείγματα από όλο το προσωπικό και τους ασθενείς», επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Τέλος να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ είναι γεμάτες όλες οι κλίνες ΜΕΘ στη Λάρισα, τον Βόλο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Λαμία και τη Χαλκίδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:31