27/02/2021 20:36:37

Αττικόν: Απεργούν την Πέμπτη εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό

Αττικόν: Απεργούν την Πέμπτη εργαζόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό  - Media

 

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι εργαζόμενοι και το νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο Αττικόν την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώτην ίδια μέρα να σημειωθεί ότι απεργεί και ο ιδιωτικός τομέας στην Αττική μετά από απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας. 

Σε σχετική ανακοίνωση του σωματείου εργζομένων στο Αττικό αναφέρονται τα ακόλουθα: 

«Την Πέμπτη 26 Νοέμβρη, απεργούμε μαζικά και μαχητικά! Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματά μας στη ζωή, την υγεία, την εργασία, την ελευθερία. Δίνουμε αγωνιστική διέξοδο στην οργή και την αγανάκτηση όλων μας, για τη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση σε βάρος της ζωής του λαού, των εργαζόμενων και της νεολαίας, που αφήνει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας, με την πανδημία να καλπάζει, τα δημόσια νοσοκομεία υπερπλήρη, τους υγειονομικούς στα όρια εργασιακής εξουθένωσης.

· Απαιτούμε επίταξη του ιδιωτικού τομέα με ένταξη στον κρατικό σχεδιασμό και όχι αγορά υπηρεσιών και απαντάνε με περισσότερα δωράκια στους ιδιώτες. Ο Κικίλιας προκλητικά δήλωσε: “Δεν είμαστε Σοβιετία - Οι επιτάξεις αποζημιώνονται” (!!!)

· Απαιτούμε ένταξη στα ΒΑΕ και απαντάνε με αλλεπάλληλες αρνήσεις.

· Απαιτούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και απαντάνε με προσλήψεις λιγοστών συμβασιούχων με 3μηνα.

· Απαιτούμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και απαντάνε με ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιώτες (30 ιδιώτες γιατρούς με μπλοκάκι ζήτησε το Αττικό).

· Απαιτούμε επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και απαντάνε με βοηθήματα που τα δίνουν σε λίγους και τα αξιοποιούν για να μας διασπάσουν. Να αποσυρθεί η άθλια κυβερνητική διάταξη που επιδιώκει να δώσει «βοήθημα γιορτών» μόνο – όπως αναφέρει – σε όσους συναδέλφους «ασχολούνται με τον Covid», λες κι οι άλλοι ασχολούνται με τα σπορ. ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ, ΟΛΟΙ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΣΤΟ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Θα πέσει στο κενό η κυβερνητική επιχείρηση διάσπασής μας.

· Απαιτούμε εκδίωξη όλων των εργολάβων και απαντάνε με περισσότερες εργολαβίες (όπως αυτή που ετοιμάζονται τώρα να κάνουν στη φύλαξη).

· Απαιτούμε προστασία των οικογενειών με μικρά παιδιά και απαντάνε με κόψιμο σχεδόν όλων των αδειών ειδικού σκοπού.

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ για το άνοιγμα νέων ΜΕΘ Covid στο νοσοκομείο χωρίς το αναγκαίο προσωπικό, χωρίς τις αναγκαίες υλικοτεχνικές υποδομές και σε βάρος της κάλυψης των υπόλοιπων επειγόντων περιστατικών της εφημερίας, των χειρουργείων, των παθολογικών και καρδιολογικών περιστατικών. Να σταματήσει επιτέλους η ασυλία του ιδιωτικού τομέα την ίδια στιγμή που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αντοχής.

· ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΕΠΕΜΒΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΡΑΝΤΖΩΝ, τον επικίνδυνο συνωστισμό ασθενών μέσα στο νοσοκομειακό χώρο. Καταγγέλλουμε τις διευθύνσεις ιατρικής και νοσηλευτικής υπηρεσίας και τους διευθυντές των κλινικών που ανέχονται αυτή την κατάσταση.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.