search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:11
MENU CLOSE

Γερμανία – Καγκελαρία: Διαμαρτυρία για το lockdown το αυτοκίνητο που έπεσε στην πύλη (Videos/Photo)

25.11.2020 09:57
Γερμανία - Καγκελαρία: Διαμαρτυρία για το lockdown το αυτοκίνητο που έπεσε στην πύλη (Videos/Photo) - Media

 

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Τετάρτης στις γερμανικές Αρχές, όταν όχημα έπεσε στην πύλη της εισόδου της καγκελαρίας στο Βερολίνο, στο κτίριο όπου στεγάζεται και το γραφείο της Ανγκελα Μέρκελ

Πρόκειται για ένα station wagon, πάνω στο οποίο αναγράφονταν συνθήματα όπως «Καταδικάσατε παιδιά και ηλικιωμένους. Δολοφόνοι», ωστόσο, η ακριβής αιτία του περιστατικού παραμένει άγνωστη μέχρι στιγμής,  

Όπως λένε οι πληροφορίες, το περιστατικό αφορούσε πιθανότατα διαμαρτυρία για τα μέτρα περιορισμού, που επιβάλλονται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, μια μέρα μάλιστα που η Μέρκελ πρόκειται να πραγματοποιήσει προγραμματισμένη τηλεδιάσκεψη σήμερα με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων της Γερμανίας, αναφορικά με την παράταση του lockdown στη χώρα λόγω της πανδημίας.

Για την ώρα, δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, ενώ δεν έχει διασαφηνιστεί εάν το όχημα έπεσε πάνω στην πύλη εσκεμμένα ή αν επρόκειτο για ατύχημα.

Πάντως, τα συνθήματα που αναγράφονταν πάνω στο όχημα,  ενισχύουν την πεποίθηση πως το συμβάν είχε πολιτικά κίνητρα. Το αυτοκίνητο που έφερε πινακίδες κυκλοφορίας από την περιοχή της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας απομακρύνθηκε από την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, ενώ δεν καταγράφονται σημαντικές ζημιές τόσο στην πύλη όσο και στο όχημα. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού το τελευταίο διάστημα, καθώς ισλαμιστές μαχητές πραγματοποίησαν επιθέσεις στο Παρίσι, τη Νίκαια και τη Βιέννη, ενώ την Τρίτη η ελβετική αστυνομία συνέλαβε μια 28χρονη τζιχαντίστρια, η οποία τραυμάτισε δυο γυναίκες σε πολυκατάστημα στο Λουγκάνο.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:10