search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:38
MENU CLOSE

Άλλοι 87 νεκροί από κορωνοϊό – «Ασφυξία» στις ΜΕΘ, ένα βήμα πριν τους 600 οι διασωληνωμένοι

25.11.2020 15:48
Κορωνοϊός: 721 νέα κρούσματα, 49 νεκροί - «Βράζει» η Αττική, μεγάλη αύξηση νοσηλειών - Media

 

Επιπλέον 2152 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 97288, εκ των οποίων το 53.2% άνδρες.

Από τα συνολικά κρούσματα, 4849 (5.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 25291 (26.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη, 597 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 170 (28.5%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 81.6%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 505 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 87 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 1902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 759 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 80 έτη και το 97.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

«Εν μέσω μιας πανδημίας την οποία ζούμε και βιώνουμε εδώ στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στον κόσμο, είναι πάρα πολύ σημαντική η εμπιστοσύνη, η διαφάνεια, η εγκυρότητα των στοιχείων» σημείωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ξεκινώντας την ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας.

Στην σημερινή του παρέμβαση, ο υπουργός επέλεξε να μιλήσει για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας ο οποίος, όπως ο ίδιος είπε, «κάνει μια σημαντική προσπάθεια για να υπηρετήσει τους συμπολίτες μας».

Αναφερόμενος στα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ για την εξέλιξη του κορονοϊού και ειδικά στον «φόρο αίματος», όπως χαρακτηριστικά είπε για τους 87 συμπολίτες μας που έχασαν τη ζωή τους, ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

«Τα κρούσματα εξακολουθούν να είναι υψηλά στη Θεσσαλονίκη» και «το συζητάει η επιδημιολογική μας ομάδα» είπε ο υπουργός. Επίσης, τα κρούσματα είναι υψηλά στην Κεντρική Μακεδονία, την Ημαθία, την Μαγνησία και την Λάρισα.

«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού», ανέφερε ο κ. Κικίλιας, «όμως αντέχει».

«Είμαστε υπερήφανοι για όλους αυτούς τους ανθρώπους που υπηρετούν το ΕΣΥ» τόνισε ο κ. Κικίλιας. «Το χειμώνα που έρχεται η Ελλάδα δεν θα σωθεί με πολλά λόγια αλλά με γενναίες αποφάσεις και μεγάλες πράξεις» είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι «οι γιατροί μας, οι νοσηλευτές, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που αγωνίζονται και παλεύουν για να μας παρέχουν το αγαθό της υγείας, καθημερινά δίνουν τις μάχες τους. Τους ευχαριστώ πάρα πολύ».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:37