25/01/2021 12:13:29

Απεργία ΕΚΑ: Ακινητοποιημένο το Μετρό - Πώς θα κινηθούν τα άλλα Μέσα

Απεργία ΕΚΑ: Ακινητοποιημένο το Μετρό - Πώς θα κινηθούν τα άλλα Μέσα - Media
 
Ακινητοποιημένοι θα είναι την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου, οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθηνών.
 
Οι εργαζόμενοι στο Τραμ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τη λήξη της βάρδιας, και όχι σε 24ωρη απεργία, όπως αρχικά είχαν εξαγγείλει.
 
Κανονικά θα εκτελούν δρομολόγια λεωφορεία και τρόλεϊ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τα σωματεία των οδικών μέσων δεν συμμετέχουν στην κινητοποίηση
 
Όσοι μεμονωμένοι εργαζόμενοι αποφασίσουν να απεργήσουν θα έχουν κάλυψη από το ΕΚΑ αλλά και την Ομοσπονδία Εργαζομένων στις μεταφορές (ΟΣΜΕ).
 
Στην απεργία συμμετέχει και η Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ), κρατώντας «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια της χώρας.
 
Η ΠΕΜΕΝ ανακοίνωσε ότι η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων, σε όλη τη χώρα.
 
Στο κείμενο προκήρυξης της απεργίας η ΠΕΜΕΝ αναφέρει ότι «στους ναυτεργάτες είναι σε εξέλιξη η κατευθυντήρια γραμμή των εφοπλιστών για να επιβάλλουν σε όλες τις κατηγορίες καραβιών, συνθήκες γαλέρας, με ναυτεργάτες χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνική ασφάλιση, συνδικαλιστικά δικαιώματα», ενώ προσθέτει ότι «συνεχίζεται ο εγκλωβισμός και ο μη επαναπατρισμός των χιλιάδων ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία, οι μαζικές απολύσεις στα επιβατηγά και καμία ουσιαστική κάλυψη όλων των ανέργων».
 
Από την πελυρά του, το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών με ανακοίνωσή του δηλώνει: «Δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει ''εργαλείο'' για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών». Επισημαίνει, επίσης, πως είναι πλέον ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμό της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω ΟΑΕΔ, περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους και για τον λόγο αυτόν «συντασσόμαστε με τα άλλα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το ΕΚΑ».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.