search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:18
MENU CLOSE

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας παρά την ασφυκτική αστυνομική παρουσία (Photos/Videos)

26.11.2020 09:27
Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας παρά την ασφυκτική αστυνομική παρουσία (Photos/Videos) - Media

 

Πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας και στην πλατεία Κλαυθμώνος από εκατοντάδες απεργούς μέλη πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, παρά την αστυνομοκρατία καθώς από νωρίς το πρωί εκατοντάδες αστυνομικοί, κλούβες και αύρες ήταν σε πλήρη παράταξη για να αντιμετωπίσουν τους απεργούς. 

Να σημειωθεί ότι οι απεργοί που συμμετείχαν στη συγκέντρωση ή στις περιφρουρήσεις σε χώρους εργασίας είχαν λάβει όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και τηρούσαν τις απαιτούμενες αποστάσεις.

Λίγο μετά τις 11πμ, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησαν μέλη αγωνιστικών σχημάτων και κινήσεων εργαζομένων, καθώς και πολιτικών οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, στην πλατεία Κλαυθμώνος και το υπουργείο Εργασίας.

Η συγκέντρωση εξελίχθηκε σε σύντομη διαδήλωση μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, την οποίαν ακολουθούσαν κατά πόδας δυνάμεις της ΕΛΑΣ.

Απεργιακή συγκέντρωση σε πλ. Κλαυθμώνος-υπ. Εργασίας – Ασφυκτική παρουσία της ΕΛΑΣ (Photos)

Νωρίτερα έγινε και μοτοπορεία εργαζομένων στον επισιτισμό και τουρισμό μέσω της οδού Σταδίου προς το υπουργείο Εργασίας. 

 

Συμβολική παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν και εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων των Ομοσπονδιών, Σωματείων και του ΕΚΑ, κυρίως του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο της σημερινής 24ωρης απεργίας.

Κατήγγειλαν ότι ενώ είχαν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας ο τελευταίος για μια ακόμη φορά κρύφτηκε. Στην διάρκεια της παρέμβασης μιλώντας ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας, χαιρέτησε τους απεργούς για την συμμετοχή τους στην σημερινή απεργία, ενώ στάθηκε στην ανάγκη συνέχισης του αγώνα για τις διεκδικήσεις για τη ζωή, την υγεία και τα δικαιώματα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Πολλές απεργιακές περιφρουρήσεις έγιναν σε πολλούς μεγάλους εργασιακούς χώρους πολλών κλάδων, από τις κατασκευές και τη βιομηχανία τροφίμων, μέχρι τράπεζες και το λιμάνι του Πειραιά, της Κόσκο κ.α.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:17