search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:38
MENU CLOSE

F-22: Το βίντεο που δείχνει γιατί το τρέμουν οι αντίπαλοί του (Video)

26.11.2020 17:26
Το... άλλο F-22: Γιατί το Ναυτικό των ΗΠΑ δεν απέκτησε ποτέ το περίφημο stealth μαχητικό (Photos) - Media
 
Το F-22 είναι ένα από τα ακριβότερα οπλικά συστήματα που αναπτύχθηκαν ποτέ, τόσο ακριβό που κατασκευάστηκαν μόνο 192 αεροσκάφη, προτού οι ΗΠΑ αποφασίσουν να σταματήσουν την παραγωγή του.
 
Ταυτόχρονα, όμως, είναι και ένα από τα πιο εξελιγμένα μαχητικά που έχουν κατασκευαστεί ποτέ, τόσο εξελιγμένο που οι ΗΠΑ απαγορεύουν την εξαγωγή του, αντιμετωπίζοντάς του ως απόρρητο.
 
Και, βέβαια, το F-22 είναι -μέχρι το F-35 να αποδείξει την αξία του ή η Κίνα και η Ρωσία να «εκφράσουν» τις αντιρρήσεις τους- το καλύτερο stealth μαχητικό αεροσκάφος 5ης γενιάς που υπάρχει αυτή τη στιγμή.
 
Το F-22 σημειώνεται ότι έχει σχεδιαστεί ως μαχητικό εναέριας υπεροχής, πράγμα που σημαίνει ότι διαθέτει τρομακτικές δυνατότητες ταχύτητας και ευελιξίας, ώστε να νικά σε αερομαχίες με αντίπαλα μαχητικά.
 
Το τι μπορεί να κάνει στον αέρα το F-22 φάνηκε σε πρόσφατη επίδειξη την Ημέρα των Βετεράνων στις ΗΠΑ, όπου το μαχητικό κάνει επίδειξη αεροδυναμικής και ελιγμών σε βίντεο υψηλής πιστότητας.
 
Αντί για λόγια, οι εικόνες μιλούν μόνες τους και κάνουν εύκολα αντιληπτό γιατί το F-22 συνεχίζει να προκαλεί δέος στις αντίπαλες πολεμικές αεροπορίες.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35