search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:30
MENU CLOSE

Αφράτο μπριός – λουλούδι με γέμιση μήλο

27.11.2020 11:13
torta-di-rose-alle-mele-1-scaled_1.jpg

 

Υλικά

400 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι ή άλλο δυνατό αλεύρι

7 γραμμάρια ξηρή μαγιά

80 γραμμάρια ζάχαρη

1 αυγό

150 γραμμάρια γάλα χλιαρό (πλήρες)

60ml αραβοσιτέλαιο

Ξύσμα από ένα λεμόνι (ίσως χρειαστεί και λίγο χυμό για τις σταφίδες)

Μια τσιμπιά αλάτι

Για τη γέμιση

2 μήλα ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Μερικές σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη μαγιά, 2 κουταλάκια του γλυκού από την ποσότητα της ζάχαρης και αναμίξτε τα καλά. Ρίξτε το αυγό, το ζεστό γάλα, το λάδι, λίγο αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε την υπόλοιπη ζάχαρη και το ξύσμα και ζυμώστε για λίγα λεπτά έτσι ώστε να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Βάλτε λίγο λάδι στο μπολ, σκεπάστε τη ζύμη με ζελατίνα και αφήστε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα.

Εντωμεταξύ, προετοιμάστε τη γέμιση. Κόψτε τα μήλα σε μικρά κομμάτια, ρίξτε τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατέψτε καλά. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και σταφίδες ,στίψτε λίγο λεμόνι και αφήστε τις να φουσκώσουν μέσα σε αυτό, στραγγίστε τις και προσθέστε τις στο μίγμα με τα μήλα.

Στη συνέχεια, ανοίξτε τη ζύμη με τη βοήθεια του πλάστη σε παραλληλόγραμμο σχήμα, αρκετά λεπτή, απλώστε τη γέμιση και στρώστε την ομοιόμορφα να καλύψει όλα τα τμήματα. Ξεκινήστε να τυλίγετε προσεκτικά από την πιο στενή μεριά, έτσι ώστε να έχετε ένα χοντρό μπαστούνι. Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι περίπου 10-11 φέτες ομοιόμορφου πάχους, προσέχοντας να μην αδειάσει η γέμιση. Καλύψτε μια στρογγυλή φόρμα με 25-26εκατοστά διάμετρο με αντικολλητικό χαρτί, λαδώστε πλευρικά τα τοιχώματά της και τοποθετήστε τα ρολάκια το ένα δίπλα στο άλλο. Σκεπάστε και αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν ελαφρά για 20 λεπτά. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180ο C και ψήστε για 35 λεπτά περίπου στη μεσαία προς χαμηλή θέση του φούρνου. Αφήστε να κρυώσει, ξεφορμάρετε προσεκτικά, πασπαλίστε με λίγη άχνη και σερβίρετε!!!

 

Συμβουλή

Αν θέλετε λίγο πιο γλυκό το μπριός σας, μπορείτε πριν ρίξετε τη γέμιση, να απλώσετε μια στρώση από μαρμελάδα βερίκοκο ή ροδάκινο και ύστερα να βάλετε το μίγμα των μήλων από πάνω.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:30