search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38
MENU CLOSE

Ελληνικό: Tην άνοιξη του 2021 ξεκινούν τα έργα αξιοποίησης

27.11.2020 14:05
Ελληνικό: Tην άνοιξη του 2021 ξεκινούν τα έργα αξιοποίησης  - Media

 

Οι πρόδρομες εργασίες κατεδάφισης υφισταμένων κτισμάτων στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, που ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2020, ολοκληρώθηκαν και σύντομα ξεκινά και η περίφραξη της έκτασης. Τα έργα αξιοποίησης και διαμόρφωσης του επενδυτικού σχεδίου ξεκινούν την άνοιξη και θα αφορούν μεταξύ άλλων πολλά έργα υποδομών, αθλητικές εγκαταστάσεις και τη διαμόρφωση του παραλιακού μετώπου. Θα έχει προηγηθεί στο πρώτο δίμηνο του έτους η μεταβίβαση των μετοχών της Ελληνικό ΑΕ από το Δημόσιο, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου συμμετέχοντας σε διαδικτυακή εκδήλωση της Tsomokos και του Fortune Greece.

Ο κ. Αθανασίου έδωσε έμφαση στη υλοποίηση των έργων σε ένα ευρύτατο φάσμα υποδομών, μεταξύ των οποίων στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών, όπου τα θα υλοποιηθούν με δίκτυα 5G αλλά και την ενσωμάτωση λειτουργιών του Internet of Things (Διαδίκτυο των Πραγμάτων) .

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση του έργου τόνισε ότι έχουν εξασφαλιστεί όλα τα κεφάλαια τόσο με την αύξηση κεφαλαίου της εταιρίας, την έκδοση του κοινού ομολογιακού δανείου με την τεράστια συμμετοχή περισσοτέρων των 10.000 ιδιωτών Ελλήνων επενδυτών, ενώ πολύ σύντομα ολοκληρώνονται και οι δανειακές συμβάσεις που έχουν συμφωνηθεί με την Eurobank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασίου το έργο αποτελεί πόλο επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη χώρα μας, αντίστοιχο του οποίου δεν θα έχουμε ξαναδεί, ενώ επισήμανε επίσης ότι στα αμέσως επόμενα 4 με 5 χρόνια η υλοποίηση του έργου θα ρίξει στην οικονομία κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ περίπου.

Αναφερόμενος γενικότερα στους τομείς όπου παρουσιάζονται ευκαιρίες για επενδύσεις στην χώρα μας ο κ.Αθανασίου εστίασε στους τομείς της πράσινης και ψηφιακής οικονομίας καθώς και στον τομέα της ανάπτυξης ακινήτων και συγκεκριμένα της κατασκευής οικιστικών συγκροτημάτων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:38