20/01/2021 21:19:14

«Μακελειό» στη Βουλή της Ταϊβάν: Μπουνιές και... έντόσθια γουρουνιών (Video)

«Μακελειό» στη Βουλή της Ταϊβάν: Μπουνιές και... έντόσθια γουρουνιών (Video) - Media
 
Σκηνές... σπλάτερ εκτυλίχθηκαν στο κοινοβούλιο της Ταϊβάν, το οποίο μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, με τους βουλευτές του κόμματος KMT να αντιδρούν έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης να άρει τους περιορισμούς εισαγωγής χοιρινών από τις ΗΠΑ.
 
Ο πρόεδρος της χώρας, Τσάι Ινγκ-γουέν επρόκειτο να απαντήσει σε ερωτήσεις για την εν λόγω απόφαση, όταν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εκτόξευσαν κουβάδες με εντόσθια γουρουνιών και πιάστηκαν στα χέρια με εκπροσώπους της συμπολίτευσης.
 
Η Ταϊβάν απαγόρευε την εισαγωγή χοιρινών από τις ΗΠΑ, καθώς οι Αμερικανοί εκτροφείς χρησιμοποιούν ρακτοπαμίνη για την εκτροφή των ζώων. Η ουσία αυτή, η οποία απαγορεύεται στην ΕΕ και στην Κίνα χρησιμοποιείται προκειμένου να μειώσει την ύπαρξη λίπους στα χοιρινά.
Η ανακοίνωση έγινε δεκτή με ανακούφιση από την Ουάσιγκτον, καθώς αποτελούσε το μοναδικό «αγκάθι» στην από καιρού συζητούμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ΗΠΑ-Ταϊβάν. Ωστόσο, το KMT της αντιπολίτευσης αντιτίθεται σθεναρά στην απόφαση της κυβέρνησης.
 
Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.