search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:27
MENU CLOSE

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα

28.11.2020 21:01
Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση μετά την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα - Media

 

Ο ΟΗΕ απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση και για την ανάγκη αποφυγής κάθε ενέργειας που θα μπορούσε να επιδεινώσει τις εντάσεις στην περιοχή» της Μέσης Ανατολής μετά την δολοφονία του Ιρανού πυρηνικού επιστήμονα που θεωρείται ο πατέρας του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης.

«Φυσικά καταδικάζουμε κάθε φόνο ή δολοφονία», δήλωσε ο Στέφαν Ντούγιαριτς, εκπρόσωπος του ΟΗΕ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την αντίδραση του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για το γεγονός, μετά το οποίο η Τεχεράνη απειλεί με αντίποινα.

Σε επιστολή προς τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, ο ιρανός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Εθνη Ματζίντ Ταχτ Ραβαντσί ζήτησε από το βράδυ της Παρασκευής από τον Αντόνιο Γκουτέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας μία ξεκάθαρη καταδίκη της δολοφονίας του Μόχσεν Φαχριζαντέχ, επικεφαλής του τμήματος Ερευνας και Καινοτομίας του υπουργείου Αμύνης του Ιράν.

Στις τελευταίες ασχολίες του ιρανού επιστήμονα περιλαμβανόταν η εποπτεία της ανάπτυξης εμβολίου κατά της πανδημίας Covid-19, διαβεβαιώνει ο ιρανός πρεσβευτής στην επιστολή του.

Η Τεχεράνη θεωρεί ότι πίσω από την δολοφονία του βρίσκονται το Ισραήλ και οι ΗΠΑ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 12:21