18/01/2021 12:30:24

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» τα περί παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων - Media

 

«Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» χαρακτηρίζει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας δημοσιεύματα κυριακάτικων εφημερίδων που κάνουν λόγο για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων κορωνοϊού, το οποίο έχει ως αποτέλεσμα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων να μην έχει σαφή εικόνα της πραγματικής κατάστασης.

«Οσοι τα διακινούν, για όποιο σκοπό τα διακινούν, προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην χώρα, σπέρνουν τη δυσπιστία και την εσωστρέφεια σε μια κρίσιμη στιγμή που η εμπιστοσύνη και η εθνική ομοψυχία είναι προαπαιτούμενα για να βγούμε νικητές.»

Υποστηρίζει ότι »υπάρχει ένα και μόνο ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19. Τα περί παράλληλων συστημάτων και διπλού τρόπου καταγραφής διαψεύδονται κατηγορηματικά. Καποιοι είτε σκοπίμως είτε από άγνοια μπερδεύουν τα ευφάνταστα σενάρια τους με την αναγκαία επιδημιολογική επαλήθευση στοιχείων». Προσθέτει οτι περισσότεροι από 100 επιστήμονες του ΕΟΔΥ εργάζονται καθημερινά για τη συλλογή, επεξεργασία και ανάλυση των δεδομένων.

»Με τα πιο έγκυρα και αξιόπιστα στοιχεία συντάσσεται και δημοσιεύεται καθημερινα η "Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)" του ΕΟΔΥ», αναφέρει ο Οργανισμός.

Καταλήγει ότι «οι κρίσεις πουλάνε καλά που έλεγε και ο Ουμπέρτο Έκο, αλλά το ελάχιστο που απαιτούν οι καιροί είναι να σταθούμε, ατομικά και συλλογικά, στο ύψος των περιστάσεων.»

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.