search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01
MENU CLOSE

M. Παγώνη: Σε 10-15 μέρες περιμένουμε μείωση θανάτων και διασωληνωμένων

29.11.2020 13:05
M. Παγώνη: Σε 10-15 μέρες περιμένουμε μείωση θανάτων και διασωληνωμένων - Media

 

Σε 10 με 15 ημέρες θα υπάρξει μείωση στον αριθμό των κρουσμάτων, επισήμανε η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο».

Η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ εξήγησε ότι αυτός είναι και ο λόγος που δόθηκε η παράταση για το lockdown και επισήμανε ότι αντίστοιχη μείωση αναμένεται να φανεί και στους διασωληνωμένους και στους θανάτους.

«Φοβόμαστε μια καινούρια έξαρση, αν μειωθούν τα μέτρα και δεν προσέξουμε», προειδοποίησε και τόνισε ότι θα πρέπει να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί μόλις ξεκινήσει η σταδιακή μείωση των μέτρων. 

«Βεβαίως θα βγούμε να πάμε στα μαγαζιά αλλά με μέτρα και αποστάσεις. Ο κόσμος θέλει να αλλάξει παραστάσεις. Αν αυτά γίνουν με τα μέτρα που έχουμε προτείνει, πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά», πρόσθεσε. 

Mιλώντας στην εκπομπή «Κάτι τρέχει με τη Μάριον» της ΕΡΤ, η κ. Παγώνη αναφέρθηκε στο ζήτημα του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια δεν βγαίνουν αν δεν είναι ασφαλή. «Tο ότι εμείς οι γιατροί και οι υγειονομικοί θα κάνουμε πρώτοι τους εμβολιασμούς είναι ένα μήνυμα ότι δεν πάμε να αυτοκτονήσουμε και σημαίνει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και πρέπει όλοι να το κάνουμε».

Ρεβεγιόν και τραπέζια θα πρέπει να γίνουν του χρόνου μετά τα εμβόλια, επισήμανε.

Από την πλευρά του ο Νίκος Θωμαϊδης, καθηγητής αναλυτικής χημείας στο ΕΚΠΑ, μιλώντας στο Mega αναφέρθηκε στη μελέτη των λυμάτων και τα ευρήματα. Από την κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας έχει παρατηρηθεί μείωση του ιικού φορτίου της τάξης του 70%, υποστήριξε και συμπλήρωσε πως με βάση τα έως τώρα δεδομένα, θα υπάρξει περεταίρω μείωση των κρουσμάτων στην Αττική.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:01