search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:32
MENU CLOSE

Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στο επεισοδιακό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν

29.11.2020 17:59
Formula 1: Νικητής ο Χάμιλτον στο επεισοδιακό Γκραν Πρι του Μπαχρέιν - Media

 

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, αναδείχτηκε νικητής στο Μπαχρέιν, σ’ ένα Γκραν Πρι που οδηγήθηκε σε προσωρινή διακοπή μετά από ένα τρομακτικό ατύχημα που είχε ο Γάλλος πιλότος της Haas Ρομέν Γκροζάν. O Χάμιλτον που είχε «σφραγίσει» την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος στην Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, πανηγύρισε στο Σακχίρ την 95η νίκη του έχοντας ξεκινήσει από την pole position. Ήταν δε η 5η διαδοχική και 11η στα 15 συνολικά Γκραν Πρι της σεζόν μέχρι στιγμής.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull Μαξ Φερστάπεν, ενώ ο Αλεξάντερ Αλμπόν ανέβηκε επίσης στο πόντιουμ ως 3ος. Μηχανικό πρόβλημα αντιμετώπισε προς το τέλος του αγώνα ο Σέρχιο Πέρεθ.

Σε προσωρινή διακοπή είχαν προχωρήσει οι διοργανωτές του Γκραν Πρι του Μπαχρέιν, μετά το ατύχημα που είχε ο Ρομέν Γκροζάν. Το μονοθέσιο του Γάλλου πιλότου πήρε φωτιά και εν συνεχεία προσέκρουσε στις μπάρες και κόπηκε στα δύο, λίγο μετά την εκκίνηση του 15ου Γκραν Πρι της χρονιάς. Ο Γκροζάν διακομίστηκε δια αέρος στο νοσοκομείο “BDF MC Military Hospital” με εγκαύματα στα χέρια και στους αστραγάλους, ενώ φαίνεται πως έχει σπάσει και ένα πλευρό. Ο Γκορζάν βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η Haas του παραδόθηκε στις φλόγες, μετά από επαφή με την AlphaTauri του Ρώσου οδηγού Ντανιίλ Κβίατ. Όταν διεκόπη ο αγώνας, ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Λιούις Χάμιλτον βρισκόταν στην 1η θέση, ο Μαξ Φερστάπεν ήταν δεύτερος, ενώ στην 3η θέση ακολουθούσε ο Σέρχιο Πέρεθ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 16:31