search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:12
MENU CLOSE

«Γκρίνια» Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης για διατίμηση τεστ: Μιλά για «ιδεοληψία» πολιτικών και «αντιιατρικές εμμονές»

30.11.2020 08:19
Ο «χάρτης της λοίμωξης»: Πώς κατανέμονται γεωγραφικά τα νέα κρούσματα κορωνοϊού - Media

 

Την έντονη δυσφορία του εξέφρασε μέσω σχετικής ανακοίνωσής του ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης σχετική με την επιβολή διατίμησης στα τεστ για κορωνοϊό. 

Μάλιστα κάνει λόγο για «διατίμηση ιατρικών υπηρεσιών κάτω του κόστους των αναλωσίμων που χρησιμοποιούνται γι’ αυτές» και ισχυρίζεται ότι «η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για ορισμό ανώτατης τιμής των τεστ ανίχνευσης κορονοϊού, χωρίς ανάλογη διατίμηση στις τιμές των υλικών, προέρχεται από πολιτικούς που είτε κυριαρχούνται από ιδεοληψία, είτε από αντιιατρικές εμμονές βρισκόμενοι μακριά από τη σύγχρονη ευρωπαϊκή πραγματικότητα».

«Η παροχή υπηρεσιών υγείας δεν μπορεί να βασίζεται σε clawback και διατιμήσεις και να οδηγεί τους εργαστηριακούς συναδέλφους σε μαρασμό προς όφελος εκείνων που μπορούν να επιβιώσουν», σημειώνει και προσθέτει πως «εννέα μήνες μετά την έναρξη της πανδημίας θα περιμέναμε να έχει σχεδιαστεί και υλοποιηθεί ένα ευρύ πρόγραμμα εργαστηριακών ελέγχων με τη συμμετοχή δομών του ΕΣΥ του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ».

«Κάποιοι κωφεύουν προκλητικά και συστηματικά στις πρακτικές προτάσεις του ιατρικού κόσμου καταφεύγοντας στη διατίμηση», αναφέρει ο Ιατρικός Σύλλογος, επισημαίνοντας πως για ακόμη μια φορά λαμβάνονται αποφάσεις «ερήμην και σε βάρος των ιατρών».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:09