search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:08
MENU CLOSE

Συρίγος: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες

30.11.2020 10:09
Συρίγος: Οι κυρώσεις κατά της Άγκυρας θα είναι ήπιες - Media

 

Ήπια μέτρα προέβλεψε ότι θα επιβληθούν στην Τουρκία κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που είναι προγραμματισμένη σε λίγες ημέρες, μιλώντας στον ρ.σ ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής της ΝΔ και διεθνολόγος, Άγγελος Συρίγος. Όπως είπε, υπάρχουν δύο τάσεις στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά τη Τουρκία.

Στην πρώτη, ανήκει η Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρος, Αυστρία το Λουξεμβούργο, Ιρλανδία αλλά και η Τσεχία που εκτιμούν ότι πρέπει να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις στη Τουρκία. Από την άλλη, χώρες όπως η Ισπανία, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία και Γερμανία προτιμουν ήπιες ή ιδανικά καθόλου κυρώσεις στην Άγκυρα. Όπως σημείωσε ο κ. Συρίγος, οι περισσότερες χώρες και ειδικα το Βερολίνο έχουν στενές οικονομικές σχέσεις με την Άγκυρα. Μάλιστα υπάρχει και η στάση αναμονής για την νέα προεδρία των ΗΠΑ και το πως θα διαχειριστεί τον παραβατικό χαρακτήρα της Τουρκίας.

Ο κ . Συρίγος, χαιρέτησε με ιδιαίτερη θέρμη την νέα συμφωνία Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και Ελλάδας, σημειώνοντας ότι είναι μια μεγάλη διπλωματική επιτυχία, της οποίας η βαρύτητα μπορεί να μην έχει γίνει ευρέως αντιληπτή. Είναι μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από το ’74 η συνεργασία αυτή μια χώρα της Δύσης με μια μη νατοϊκή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:08