search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-εμβόλιο: Η Moderna καταθέτει αίτηση έγκρισης – Στο 94,1% η αποτελεσματικότητα

30.11.2020 13:11
Eμβόλιο Moderna: Αποτελεσματικό κατά της βρετανικής μετάλλαξης λέει η ολλανδική ρυθμιστική αρχή φαρμάκων  - Media
 
Η αμερικανική εταιρεία βιοτεχνολογίας Moderna θα καταθέσει αίτηση για επείγουσα έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 στις αμερικανικές και τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές σήμερα με βάση τα συνολικά αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών της Φάσης 3 που δείχνουν ότι το εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 94,1% και δεν υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλειά του.
 
Η εταιρεία ανακοίνωσε αποτελεσματικότητα 100% στην πρόληψη προσβολής από βαριάς μορφής νόσο. «Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα εμβόλιο πολύ υψηλής αποτελεσματικότητας. Τώρα πλέον έχουμε τα αποτελέσματα για να το αποδείξουμε», δήλωσε ο δρ Ταλ Ζακς, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας της Moderna. «Περιμένουμε ότι θα έχουμε σημαντικό ρόλο στην ανατροπή της επιδημίας αυτής».
 
Εκτός της αίτησης προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η εταιρεία θα καταθέσει αίτηση για υπό όρους έγκριση και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ο οποίος έχει ήδη αρχίσει την κυλιόμενη εξέταση των στοιχείων.
 

Το τελικό τεστ

Τα αποτελέσματα προέκυψαν από την τρίτη φάση δοκιμών της μελέτης της Moderna, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 30.000 εθελοντές στις ΗΠΑ. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπήρχαν 196 περιπτώσεις Covid-19 σε ολόκληρη τη δοκιμαστική ομάδα – 185 εκ των οποίων έλαβαν placebo, και 11 το κανονικό εμβόλιο.
 
Από τις δοκιμές σε αυτό το γκρουπ, προέκυψε εκτιμώμενη αποτελεσματικότητα εμβολίου 94,1%. Οι 196 πρειπτώσεις Covid-19 περιελάμβαναν 33 ηλικιωμένους και 42 συμμετέχοντες αναγνωρίστηκαν σαν διαφορετικές κοινότητες (συμπεριλαμβανομένων 29 Ισπανόφωνων ή Λατίνων, 6 Μαύρων ή Αφροαμερικανών, 4 Αμερικανών ασιατικής καταγωγής και 3 πολυφυλετικών συμμετεχόντων).
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:27