search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51
MENU CLOSE

Νότης Σφακιανάκης, ο αετός πεθαίνει στον αέρα: Απο τη Χρυσή Αυγή στους εξωγήινους και από την μπερέτα στην κόκα

30.11.2020 15:15
Νότης Σφακιανάκης, ο αετός πεθαίνει στον αέρα: Απο τη Χρυσή Αυγή στους εξωγήινους και από την μπερέτα στην κόκα  - Media

 

Όταν πριν από πολλά χρόνια την εποχή του «καμακιού» στα ελληνικά νησιά, τη δεκαετία του 80 ένας dj έκανε την εμφάνιση του στην Κω. Κανείς δεν φανταζόταν ποια θα ήταν η εξέλιξη του και πως εκείνος ο dj με τη χαίτη «λασπωτήρα» στο μαλλί, τις δικτυωτές μπλούζες και τα σορτσάκια θα γινόταν ο Νότης Σφακιανάκης. 

Το 1990 ο dj αυτός που πλέον τραγουδούσε σε κέντρα σαν δεύτερη και τρίτη φωνή έκανε τον πρώτο του δίσκο. Δυο χρόνια αργότερα ο Παναγιώτης Σφακιανάκης κατά κόσμον Notis έβγαλε το δεύτερο προσωπικό του δίσκο που έμελλε να απογειώσει την καριέρα του (όχι εκείνη του dj, αλλά του τραγουδιστή). 

Ο δίσκος είχε το προφητικό όνομα «Είσαι ένα πιστόλι» λες και ήξερε ο λαϊκός τραγουδιστής ότι 18 χρόνια μετά ένα πιστόλι μέσα στο αυτοκίνητο του την άδεια του οποίου δεν κατάφερε να ανανεώσει λόγω του lockdown, θα τον έφερνε πάλι στο φως της δημοσιότητας. 

Το πιστόλι και λίγα γραμμάρια κοκαΐνη, τα οποία όμως σύμφωνα με τον συνήγορο του βρέθηκαν στην κατοχή του αλλά δεν ήταν δικά του. Η συνέχεια επί του δικαστηρίου για το θέμα αυτό. 

Ο Notis είναι ο καθρέπτης ενός μεγάλου μέρους της κοινωνίας. Από την αφάνεια ξαφνικά στην κορυφή με έναν σκασμό λεφτά, δίχως ταυτότητα που έψαχνε να τη βρει στους Ελ στα γονίδια και τα μεταφυσικά. Ένας πιο εκλεπτυσμένος «κυρ Παντελής» που πιστεύει ότι για όλα τα δεινά φταίνε οι ξένοι, που χαιρετούσε ναζιστικά και νόμιζε ότι είναι αρχαιοελληνικός χαιρετισμός, που εξυμνούσε την 21η Απριλίου, που θεωρούσε ότι αυτός και το είδος του δεν είναι απλοί άνθρωποι αλλά στο αίμα τους ρέει Υχώρ. 

Σκηνή Πρώτη: Ο Notis είναι καλεσμένος στην εκπομπή ΌΛΑ του μακαρίτη του Αναστασιάδη και όταν ο Βαγγέλης Περρής τον ρωτάει για τους εξωγήινους και το ελληνικό σούπερ γονίδιο που πρέσβευε ότι έχουμε, απαντάει με αφοπλιστική σιγουριά: «Που τα έχω διαβάσει αυτά κύριε Περρή; Μα τα γράφει ο Έριχ Φον Ντένικεν» (σα να λέμε είναι τα άπαντα του Αινστάιν και του Στήβεν Χόκινς μαζί).

Σκηνή Δεύτερη: Στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Ο Σφακιαννάκης είχε σχολιάσει για το σπάσιμο των πάγκων αλλοδαπών μικροπωλητών από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής ότι είναι «μια χαρά». Στην ίδια συνέντευξη ο Notis είχε πει πως το θέαμα των μεταναστών στα φανάρια πλήττει την αισθητική του. «Δεν μπορώ να ζω στη χώρα του Σωκράτη, του Ομήρου, του Πλάτωνος και να υπάρχει αυτή η κατάσταση».

Σκηνή Τρίτη: Σε άλλη συνέντευξη του ο Notis είχε εκδηλώσει την αγάπη του για τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής (που σύμφωνα με τον ίδιο χαιρετούν αρχαιοελληνικά) «Η Χρυση Αυγη δεν εχει βλαψει την Ελλαδα, οι αντίπαλοι της ναι!» είχε πει.

 

Σκηνή τέταρτη: Απρίλιος του 2013. Ο Notis ερμηνεύει στην πίστα το τραγούδι «η Πλατεία», όπου ακούγεται η φράση “Deutschland über alles”. Τη στιγμή που λέει ο Νότης Σφακιανάκης “με ένα κράτος ασπιρίνη”, χαιρετάει νεοναζιστικά. Από την επόμενη τα μαγαζιά του θα γεμίζουν ένθερμους χρυσαυγίτες. Η απάντηση θα έρθει από τη Δέσποινα Βανδή που διακόπτει τη συνεργασία με τον Σφακιανάκη και λέει λιτά: «Τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν».

Στο πλευρό του σήμερα στάθηκε ο Ηλίας ο Κασιδιάρης ο οποίος έγραψε στο twitter για τη σύλληψη του Notis: «Τελικά η προστασία προσωπικών δεδομένων ισχύει μόνο για βιαστές, παιδεραστές και αλλοδαπούς #Σφακιανακης».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:51