22/01/2021 11:29:19

Οργή Αρκουμανέα: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ - Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού

Οργή Αρκουμανέα: Απαράδεκτα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ - Υπάρχει μόνο ένα σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοϊού - Media

 

Ο Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, χαρακτήρισε κακόβουλα και απαράδεκτα τα δημοσιεύματα για τα μητρώα του ΕΟΔΥ, σχετικά με την καταγραφή των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι υπό εισαγγελική διερεύνηση τελούν πλέον όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων με κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε στη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό αναφερόμενος στα δημοσιεύματα για παράλληλο μητρώο ασθενών Covid-19:

«Θεωρώ απαράδεκτα τα κακόβουλα δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου. Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι υπάρχει ένα και μόνο σύστημα καταγραφής ασθενών Covid-19. Όλοι, δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια καταχωρούμε στο ίδιο σύστημα».

Στη συνέχεια, επισήμανε πως «τα στοιχεία αυτά συλλέγονται και επεξεργάζονται προκειμένου στις 18:00 κάθε μέρα να υπάρχουν τα δεδομένα και να δίνουμε πιο ειδικά στοιχεία, προκειμένου να έχουμε μία καλή εικόνα για την πανδημία».

«Κάποιες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες. Φαντάζομαι ότι εννοούν τη σύμβαση που έχει αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αφορά το ηλεκτρονικό σύστημα συμβάντων των κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ. Και εκείνου καταχωρούν τα δεδομένα στο μοναδικό αρχείο που υπάρχει για τους ασθενείς Covid-19» κατέληξε.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.