search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:34
MENU CLOSE

Τσόκλης: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου και πολλές κυρά Μαρίες παρεξηγήθηκαν

01.12.2020 08:29
Τσόκλης: Παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις μου και πολλές κυρά Μαρίες παρεξηγήθηκαν - Media

 

Οι δηλώσεις του Κώστα Τσόκλη στην εκπομπή Artweeek σχετικά με την πανδημία και το ποιους θα έπρεπε να σώσουν οι γιατροί, εάν τίθετο τέτοιο δίλλημα, νέοι ή πιο ηλικιωμένοι, έγιναν αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων. Συγκεκριμένα ο εικαστικός είχε δηλώσει «πως θα έσωζε έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί», αφήνοντας πολλούς τηλεθεατές άφωνους…

Προφανώς ο κ. Τσόκλης αισθάνθηκε την ανάγκη να επανέλθει και μιλώντας στο Mega τόνισε πως τα όσα είπε παρερμηνεύτηκαν, αλλά δεν ξέρουμε κατά πόσο πέτυχε τελικά το… αντίθετο κάνοντας λόγο για «πολλές κυρά Μαρίες» που βρέθηκαν και οι οποίες «παρεξηγήθηκαν».

«Έχουνε απομονώσει κομμάτια και δεν έχουν κατανοήσει, τι λέω. Το θέμα δεν ξεκινάει ότι εγώ καθορίζω ποιος θα πεθάνει και ποιος θα ζήσει, αλλά το καθόρισαν οι Ιταλοί, ή κάποιοι επιστήμονες στην Ιταλία», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Αυτό με θίγει εμένα. Στην Ιταλία είχαν γίνει αυτές οι επιλογές ανθρώπων, αν θυμάσαι. Μιλάμε για τέσσερις μήνες πριν ε; Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από αυτή την εκπομπή και τέσσερις μήνες δεν μίλησε κανείς, τώρα τους ήρθε. Αυτό είναι. Και γιατί να σκοτώσεις έναν γέρο και να μην σκοτώσεις έναν “βλάκα” νέο, έτσι είπα για αυτό παρεξηγήθηκα. Εννοώ ένας γέροντας να είναι ο Πικάσο να τον αφήσω να πεθάνει και να αφήσω να ζήσει η κυρά Μαρία. Έτσι είπα. Και βρέθηκαν πολλές κυρά Μαρίες και παρεξηγήθηκαν» .

Μάλιστα ο 90χρονος εικαστικός τόνισε πως ήθελε να υπερασπιστεί τους ηλικιωμένους: «Οι επιστήμονες φέρθηκαν προσβλητικά στους γέρους. Είχα θυμώσει γιατί έβαζαν τους γέρους σαν να είναι πια “άχρηστοι” ενώ για εμάς είναι ιερά πρόσωπα οι γέροντες είναι αυτοί που μας μόρφωσαν, αυτοί που μας έθρεψαν, αυτοί που κρύβουν μέσα τους όλη την σοφία την ανθρώπινη».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:32