search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:16
MENU CLOSE

«Βόμβα» από τη Samsung: Εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει δημοφιλή σειρά κινητών

01.12.2020 14:34
«Βόμβα» από τη Samsung: Εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει δημοφιλή σειρά κινητών - Media
 
Η πίεση που δέχονται τα smartphones ναυαρχίδες, όπως συνηθίζονται να αποκαλούνται τα ακριβά κινητά των κατασκευαστών ίσως απέκτησε το πρώτο της θύμα, που δεν είναι άλλο από την πιο ακριβή σειρά της Samsung, Galaxy Note.
 
Αυτό προκύπτει από δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο ο κορεατικός κολοσσός δεν έχει στην παρούσα φάση πλάνα για να ανανεώσει τη συγκεκριμένη σειρά μέσα στην επόμενη χρονιά.
 
Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, που επικαλείται πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η Samsung προσανατολίζεται να διατηρήσει τη σειρά Galaxy S, που επίσης βρίσκεται στα ανώτερα στρώματα της αγοράς, περνώντας στοιχεία που ήταν αποκλειστικά μέχρι τώρα στην οικογένεια των Galaxy Note.
 
Έτσι η νέα σειρά Galaxy S εκτιμάται ότι θα είναι συμβατή με τη χρήση γραφίδας, ενώ ιδιαίτερο βάρος αναμένεται να ρίξει και στα αναδιπλούμενα smartphones, που εδώ και περίπου ένα χρόνο διαθέτει στην αγορά η κορεατική εταιρεία.
 
Με βάση το δημοσίευμα, η κίνηση της Samsung να διακόψει τη σειρά Galaxy Note είναι αποτέλεσμα της μείωσης των πωλήσεων που παρατηρείται στα ακριβά smartphones, ως αποτέλεσμα της πανδημίας.
 
Ειδικότερα, όπως σημειώνουν αναλυτές της Conuterpoint, οι πωλήσεις του Galaxy Note 20 αναμένεται να εμφανίσουν μείωση 20% μέχρι το τέλος της χρονιάς (σε σχέση με την προηγούμενη σειρά το 2019), ενώ μειούμενες κατά 5 εκατομμύρια τεμάχια θα κλείσουν και οι πωλήσεις της σειράς Galaxy S.
 
Σημειώνεται ότι ότι το Galaxy Note 7 είχε υπάρξει σχεδόν καταστροφικό για την εταιρεία, καθώς ένα κατασκευαστικό πρόβλημα προκαλούσε υπερθέρμανση στις μπαταρίες και οι συσκευές αυτοαναφλέγονταν, με αποτέλεσμα να αποσυρθεί από την κυκλοφορία.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:14