search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16
MENU CLOSE

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε κινεζικό πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19

01.12.2020 15:41
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έκανε κινεζικό πειραματικό εμβόλιο κατά του Covid-19 - Media
 
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και η οικογένειά του έλαβαν πρόσφατα ένα πειραματικό εμβόλιο κορονοϊού από την Κίνα, ανέφερε αναλυτής των ΗΠΑ την Τρίτη.
 
Οι Κιμ εμβολιάστηκαν «τις τελευταίες δύο έως τρεις εβδομάδες χάρη στο υποψήφιο εμβόλιο που παρέχεται από την κινεζική κυβέρνηση», έγραψε ο Harry Kazianis, ειδικός της Βόρειας Κορέας στο think tank του Κέντρου Εθνικού Ενδιαφέροντος στην Ουάσινγκτον.
 
Ο Kazianis πρόσθεσε ότι δεν είναι σαφές ποια κινεζική εταιρεία παρείχε το υποψήφιο εμβόλιο COVID-19 ή αν αποδείχθηκε ασφαλές. Τουλάχιστον τρεις κινεζικές εταιρείες ανέπτυξαν ένα εμβόλιο κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένων των Sinophram Group, Sinovac Biotech Ltd και CanSinoBio, δήλωσε ο Kazianis, επικαλούμενος τον Αμερικανό ιατρικό επιστήμονα Peter Hotez.
 
Καμία από τις εταιρείες δεν είναι γνωστό ότι ξεκίνησε κλινικές δοκιμές Φάσης 3 για τα φάρμακα κορονοϊού. Ωστόσο, η Sinophram αναφέρει ότι σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην Κίνα έχουν χρησιμοποιήσει το υποψήφιο εμβόλιο.
 
Η Βόρεια Κορέα δεν έχει αναφέρει μολύνσεις από κορονοϊό Ωστόσο, εμπειρογνώμονες εκτός της χώρας βλέπουν με σκεπτικισμό τον ισχυρισμό αυτό – επισημαίνοντας ότι μοιράζεται σύνορα με την Κίνα, την αρχική πηγή της επιδημίας. Οι ειδήσεις για τον εμβολιασμό έρχονται μετά τις αναφορές ότι η Βόρεια Κορέα αύξησε την ασφάλεια στα σύνορά της για να θωρακιστεί κατά της πανδημίας.
 
Πηγή: enikos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 20:16