17/01/2021 18:46:05

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκιμάζει μυστικά «υπερόπλο» (Video)

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δοκιμάζει μυστικά «υπερόπλο» (Video) - Media
 
Ένα μυστηριώδες όπλο φαίνεται ότι ετοιμάζεται να δοκιμάσει το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στην περιοχή του Μέριλαντ, στον ποταμό Πότομακ και, μάλιστα, έχει εκδόσει προειδοποίηση τόσο για την υδάτινη κυκλοφορία όσο και για ισχυρούς θορύβους.
 
Για τρεις ημέρες, το ποτάμι θα είναι απαγορευμένο σε απόσταση σχεδόν 6 μιλίων από το Ναυτικό Κέντρο Επιφανειακού Πολέμου, όπερ σημαίνει ότι οι δοκιμές αφορούν σε κάτι μεγάλο, θορυβώδες και ισχυρό και πολλοί εικάζουν ότι το Ναυτικό δοκιμάζει ένα ηελκτρομαγνητικό πυροβόλο (railgun).
 
Αν και είναι γνωστό από την... επιστημονική φαντασία, το railgun επιχειρείται να αποκτήσει πολεμική χρησιμότητα τα τελευταία χρόνια. Στην ουσία στηρίζεται, όπως λέει και το όνομά του, στον ηλεκτρομαγνητισμό: ανάμεσα σε δύο ράγες περνά ισχυρό ηλεκτρικό ρεύμα, δημιουργεί μαγνητικό πεδίο και επιταχύνει πολύ αντικείμενα πάνω στις ράγες.
Ένα τέτοιο όπλο μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα με ταχύτητα 1,2 μιλίων το δευτερόλεπτο και το Ναυτικό των ΗΠΑ διαθέτει δύο railguns ένα από την BAE Systems και ένα από την General Atomics. Το ένα έχει ισχύ 20 megajoules και εμβέλεια 50 miles, και το άλλο 32 megajoules και 100 μίλια.
 
Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να υπάρχει και τρίτο ηλεκτρομαγνητικό πυροβόλο, καθώς μια έκθεση της NASA άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο κατασκευής ένος railgun με διπλάσια εμβέλεια από αυτά που υπάρχουν σήμερα, αλλά και πιο ταιριαστό για εγκατάσταση σε πλοίο.
 
Μια τελευταία εκδοχή είναι ότι η δοκιμή αφορά στο Βλήμα Υπερταχύτητας (Hyper Velocity Projectile-HVP) το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία των railguns και την προσαρμόζει σε βλήμα που μπορεί να πιάσει ταχύτητα 2,7 Mach.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.