search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:45
MENU CLOSE

Τζιτζικώστας: Κατά την άποψή μου η καραντίνα θα περάσει και τη 14η Δεκεμβρίου

01.12.2020 19:10
Τζιτζικώστας: Κατά την άποψή μου η καραντίνα θα περάσει και τη 14η Δεκεμβρίου - Media

 

Για την κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου τα νοσοκομεία είναι στο «κόκκινο», και την άρση του lockdown, μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Δεν γίνεται κάποιο λάθος» δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου ο Α. Τζιτζικώστας.

«Από την πρώτη στιγμή έχουμε πει ότι η Βόρεια Ελλάδα, τουλάχιστον οι πέντε Περιφέρειες από τις 13 της χώρας, αντιμετωπίζουν αυτό το σημαντικό πρόβλημα με την εξάπλωση της πανδημίας. Μιλάμε για έξαρση της πανδημίας στην περιοχή μας, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα απ’ ό,τι στην υπόλοιπη Ελλάδα λόγω καιρικών συνθηκών. Ο καιρός στη Β. Ελλάδα αλλάζει από το τέλος Οκτωβρίου και η πραγματικότητα είναι ότι τις τελευταίες ημέρες είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι γιατί βλέπουμε ότι στις αναλύσεις που κάνουμε στα λύματα της πόλης, το ΑΠΘ μας ενημερώνει ότι έχουμε μία πτώση από την προηγούμενη εβδομάδα της τάξεως του 50% στο φορτίο του ιού και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες μειώθηκε ένα περαιτέρω 20%. Αυτό σημαίνει ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας και την επόμενη εβδομάδα θα δούμε μία σημαντική μείωση των θετικών κρουσμάτων, κάτι που όμως στα νοσοκομεία μας θα αργήσει να φανεί δέκα ημέρες τουλάχιστον ακόμη. Οπότε αυτή η εικόνα η κακή, η δύσκολη θα συνεχίσει και τις επόμενες 10-12 ημέρες», είπε

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να λήξει η καραντίνα στις 7 Δεκεμβρίου, τόνισε:

«Σε καμία περίπτωση και κατά την άποψή μου νομίζω ότι θα περάσουμε και τις 14 Δεκεμβρίου. Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, ειλικρινείς και σωστοί απέναντι στην αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης κρίσης θα πρέπει να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να μην ανοίξουμε τα σχολεία πριν από τα Φώτα, να μην ανοίξουμε την εστίαση, πριν από τις γιορτές σε καμία περίπτωση αλλά και ταυτόχρονα η όποια επιστροφή στην κανονικότητα και στο άνοιγμα της οικονομίας θα πρέπει να γίνει πολύ προσεκτικά βήματα και πολύ συντηρητικά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 10:43