search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 06:18
MENU CLOSE

Αδειασε τον Τραμπ και ο υπουργός Δικαιοσύνης του για τα περί νοθείας

01.12.2020 21:27
«Χαστούκι» του Twitter σε Τραμπ - «Μπλόκο» σε tweet με το οποίο επαινεί τους οπαδούς του - Media

 

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Μπιλ Μπαρ δήλωσε σήμερα ότι δεν διαπίστωσε «νοθεία» σε βαθμό τέτοιο που να δικαιολογεί την ακύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές, σε αντίθεση με όσα υποστηρίζει ο απερχόμενος, Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Σε αυτό το στάδιο, δεν έχουμε δει απάτη σε κλίμακα ικανή να αλλάξει το αποτέλεσμα των εκλογών» είπε ο Μπαρ, που είναι από τους στενότερους συμμάχους του Τραμπ, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Associated Press.

Τον περασμένο μήνα ο Μπαρ προέτρεψε τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς να ερευνήσουν τυχόν αξιόπιστους ισχυρισμούς περί εκλογικής νοθείας, προειδοποιώντας όμως θα πρέπει να αποφύγουν έρευνες για «φαντασιοπληξίες και υπερβολές».

«Υπήρξαν ισχυρισμοί για συστηματική απάτη, σύμφωνα με τους οποίους τα μηχανήματα ήταν προγραμματισμένα για να δίνουν λάθος αποτελέσματα», υπενθύμισε ο υπουργός. Όμως τα υπουργεία Εσωτερικής Ασφάλειας και Δικαιοσύνης «ερεύνησαν και, προς το παρόν, δεν βρήκαν τίποτα που να τους επαληθεύει», πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Μπιλ Μπαρ θεάθηκε στον Λευκό Οίκο και πολλοί σχολιαστές εικάζουν ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση. Την Κυριακή, ο Τραμπ κατηγόρησε το υπουργείο Δικαιοσύνης και την ομοσπονδιακή αστυνομία ότι δεν τον βοηθούν στην προσπάθειά του να αποδείξει τη νοθεία. «Αγνοούνται», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη τάση να χρησιμοποιείται το δικαστικό σύστημα ως εργαλείο για την επίλυση όλων των προβλημάτων και όταν οι άνθρωποι είναι δυσαρεστημένοι με κάτι αναμένουν ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταφτάσει και θα ερευνήσει», είπε ο Μπαρ στη συνέντευξή του.

Ο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει 306 μεγάλους εκλέκτορες (χρειάζεται 270), έναντι 232 για τον Τραμπ ενώ κέρδισε και τη λαϊκή ψήφο, με διαφορά 6,2 εκατομμυρίων.

Ο Τραμπ συνεχίζει να ισχυρίζεται, χωρίς να παρουσιάζει αποδείξεις, ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη νοθεία. Οι καταγγελίες του ωστόσο έχουν απορριφθεί κατ’ επανάληψη από πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς αξιωματούχους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 01:30