search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:59
MENU CLOSE

Γώγος για σχολεία: Εξετάζουμε άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου – Γιατί δεν υποχωρούν τα κρούσματα

02.12.2020 07:24
Γώγος για σχολεία: Εξετάζουμε άνοιγμα στις 14 Δεκεμβρίου - Γιατί δεν υποχωρούν τα κρούσματα - Media

 

Τους βασκούς λόγους για τους οποίους δεν υποχωρούν τα κρούσματα ανέλυσε το πρωί της Τετάρτης ο καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Η καθυστέρηση στη μείωση (του αριθμού των κρουσμάτων, των νεκρών και των διασωληνωμένων) είναι μεγάλη, καθώς το lockdown ξεκίνησε με μεγάλη διασπορά και τώρα είναι δύσκολο να μαζευτεί. Θα μαζευτεί αλλά θα στοιχίσει σε εβδομάδες», ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΪ 100,3.

Ερωτηθείς για το ποτέ θα ανοίξουν τα σχολεία, επισήμανε ότι η συζήτηση, όπως φαίνεται, μετατίθεται για τις 14 Δεκεμβρίου, γιατί δεν υπάρχει βελτίωση και παγίωση των επιδημιολογικών δεδομένων για να κλείσει το θέμα.

«Δεν έχει αποκλειστεί το άνοιγμα, υπάρχει δυσκολία, αλλά μέσα στην βδομάδα θα συζητηθεί το θέμα από την Επιτροπή με βάση και τα ποιοτικά δεδομένα», πρόσθεσε. 

Ν ασημειωθει τέλος ότι οι χθεσινοί αριθμοί των ανακοινώσεων του ΕΟΔΥ προκάλεσαν εκ νέου ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Και αυτό γιατί πέρα από τα 2.199 κρούσματα, τα οποία θεωρούνται πολλά, προβληματισμό δημιουργεί και η γεωγραφική κατανομή τους, καθώς αυξάνονται σε «κόκκινες» περιοχές, όπως η Θεσσαλονίκη, η Αττική, η Λάρισα και η Δράμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 07:59