search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:44
MENU CLOSE

Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με εφέ βιτρό

02.12.2020 11:35
stained-glass-cookies-social.jpg

 

Υλικά

10-15 καραμέλες σκληρές σε διάφορα χρώματα

1 κούπα (225 γραμμάρια) βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κούπα (200 γραμμάρια) ζάχαρη

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 μεγάλα αυγά

1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

3 κούπες (382 γραμμάρια)αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Τρίψτε σε μικρά κομμάτια (όχι σε σκόνη) τις καραμέλες , τοποθετώντας τες σε σακουλάκια και χτυπώντας τες με σφυράκι ή τον πλάστη. Βάλτε το κάθε χρώμα σε ξεχωριστά μπολάκια κι αφήστε τις στην άκρη. Χτυπήστε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι με το μίξερ, μέχρι να αναμιχθούν καλά. Ανακατέψτε τα αυγά ένα κάθε φορά και προσθέστε και τη βανίλια. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέστε και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά στο μίγμα.

Τυλίξτε τη ζύμη σε μια μπάλα ή καλύτερα σε ένα ορθογώνιο σχήμα, καλύψτε με ζελατίνα και τοποθετήστε την στο ψυγείο για 1 ώρα. Κόψτε τη ζύμη σε τρία κομμάτια και όσο δουλεύετε το ένα , έχετε τα υπόλοιπα στο ψυγείο. Αλευρώστε ελαφρά τον πάγκο σας και ανοίξτε το ζυμάρι με τον πλάστη περίπου ½ εκατοστό πάχος. Κόψτε με κουπ πατ σχήματα όπως αστέρια, λουλούδια ή καρδούλες. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε ταψί που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί και με ένα μικρότερο κουπ πατ κόψτε και το κεντρικό μέρος. Γεμίστε το κέντρο με τις θρυμματισμένες καραμέλες (περίπου τα ¾)και βάλτε τα ξανά στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C μέχρι να ψηθούν τα μπισκότα και να λιώσουν οι καραμέλες στο κέντρο τους, περίπου 12-14λεπτά.

Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη, αφήστε να κρυώσουν και απολαύστε!!!

 

Συμβουλή

1.Αν ανησυχείτε για την κατανάλωση της σκληρής και κοφτερής καραμέλας από μικρά παιδιά, μπορείτε να βάλετε ζελεδάκια αντί για σκληρές καραμέλες. Το αποτέλεσμα θα έχει μικρή διαφορά στην όψη.

2. Μπορείτε πριν το ψήσιμο, να κάνετε μια τρύπα στην κορυφή κάθε μπισκότου, να περάσετε κορδελάκια και να κρεμάσετε τα μπισκότα σας στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:43