search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Δήμος Αθηναίων: Μετά τη «βροχή»… αρχαίων κλήσεων και την κατακραυγή, ο Μπακογιάννης ζητά 120 δόσεις

03.12.2020 09:05
dimotiki-astynomia-1.jpg

 

Γιορτινό… «μποναμά» από χιλιάδες πολίτες σκέφτηκαν να βγάλουν στον δήμο Αθηναίων και έτσι πρόσφατα άρχισαν να αποστέλλουν «ξεχασμένες» κλήσεις κυρίως για παράνομο παρκάρισμα, που είχαν κοπέι σε πολίτες κατά τα… μακρινά έτη 2017, 2016, ακόμα και και 2015, δηλ. προ πενταετίας!!

Ο πρωτοφανής αυτός αιφνιδιασμός για χιλίαδες πολίτες, και ειδικά η απαίτηση αποπληρωμής των οφειλών αυτών εν μέσω καραντίνας, περικοπής μισθών, αναστολών συμβάσεων εργασίας και λουκέτων, όπως είναι προφανές δημιούργησε ένα σφοδρό κύμα αντιδράσεων.

Τώρα, ο δήμαρχος Κ. Μπακογιάννης και το επιτελείο του σπεύδουν άρον άρον να ζητήσουν νομοθετική ρύθμιση του υπ. Εσωτερικών για εξόφλησή τους σε έως 120 δόσεις, αλλά όχι βέβαια για… παραγραφή τους. Σημασία για τον δήμο έχει να εισπραχθούν όπως και να’ χει!

Συνεχίζεται το αλαλούμ με τα παλαιά πρόστιμα

Πολλοί εκ των «παραβατών» αμφισβητούν τις κλήσεις καθώς δεν θυμούνται -όπως είναι λογικό- και δεν δύνανται να διαπιστώσουν αν όντως είναι αληθή όσα αναγράφονται στην κλήση, άλλοι λένε κατηγορηματικά ότι την ημερομηνία που εμφανίζονται να έχουν παρκάρει παράνομα δεν πέρασαν από το κέντρο ή ακόμη ήταν εκτός Αθηνών. Νομικοί κάνουν λόγο στην efsyn.gr για «μνημείο καταχρηστικότητας» αναφερόμενοι στην πρακτική της ετεροχρονισμένης αποστολής κλήσεων. Το αποτέλεσμα είναι ένα: οι πολίτες καλούνται αφενός αιφνιδιαστικά να ανταποκριθούν σε μια οικονομική επιβάρυνση που δεν υπολόγιζαν μέσα σε ένα περιβάλλον οικονομικής δυσπραγίας λόγω της πανδημίας, αφετέρου να σπεύσουν στα ταμεία του δήμου και συγκεκριμένα μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου. Αλλιώς, θα αρχίσουν να μετράνε προσαυξήσεις στην αρχική οφειλή.

Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ότι ήταν υποχρεωμένος βάσει νόμου να στείλει τα ειδοποιητήρια «χωρίς καμία δυνατότητα αναβολής ή παράτασης». Παραπέμπει όλους αυτούς τους πολίτες στην -αναμενόμενη εδώ και ημέρες- ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών, σύμφωνα με την οποία:

α) Οι βεβαιωμένες οφειλές προς δήμους (και Περιφέρειες και νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ) θα μπορούν να εξοφλούνται σε έως 120 δόσεις.

β) Κάθε τυχόν προσαύξηση θα διαγράφεται εφόσον η αρχική οφειλή εξοφληθεί εφάπαξ.

Το αίτημα του δήμου για επίσπευση της κατάθεσης της ρύθμισης στην πράξη δεν ξεπερνάει τα όρια της επικοινωνιακής διαχείρισης των αντιδράσεων που έχουν προκληθεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», η ρύθμιση του υπουργείου Εσωτερικών θα συμπεριληφθεί σε πολυνομοσχέδιο-σκούπα της κυβέρνησης που θα τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή μετά τα μέσα Δεκέμβρη.

Ελπίδα για μη πληρωμή στην αναζήτηση του στελέχους της κλήσεις

Τι μπορούν να κάνουν αυτήν τη στιγμή οι δημότες εκτός από αναμονή; Το ισχύον πλαίσιο τους δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσουν την οφειλή τους στον δήμο σε 24 δόσεις. Οσοι αμφισβητούν την κλήση μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες και να ζητήσουν το απόκομμα (στέλεχος) της κλήσης. «Δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει πολίτης στον Δήμο Αθηναίων για να ζητήσει το στέλεχος της κλήσης και να μην το λάβει. Αν δεν βρεθεί το στέλεχος, δεν είναι ο δημότης υποχρεωμένος να πληρώσει», είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Β. Κορομάντζος στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 10:46