23/01/2021 12:56:44

Βρετανία-«Επιχείρηση Πανάκεια»: Ο στρατός κάνει... πρόβες για μαζικούς εμβολιασμούς σε γήπεδα και συνεδριακά κέντρα (Photos/Video)

Βρετανία-«Επιχείρηση Πανάκεια»: Ο στρατός κάνει... πρόβες για μαζικούς εμβολιασμούς σε γήπεδα και συνεδριακά κέντρα (Photos/Video) - Media

 

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι βρίσκεται το βρετανικό σχέδιο για έναρξη εμβολιασμών του πληθυσμού καθώς χθες εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech και μάλιστα με σχεδόν συνοπτικές διαδικασίες, την ίδια στιγμή που η αρμόδια επιτροπή της ΕΕ αναμένεται να συνεδριάσει για να λάβει σχετική απόφαση έγκρισης στις 29 Δεκεμβρίου. 

Έτσι ο στρατός του Ηνωμένου Βασιλείου, ο οποίος θα διαδραματίσει κομβικό ρόλο σε αυτό το τιτάνιο έργο, πραγματοποίησε ασκήσεις για τον μεγαλύτερο μαζικό εμβολιασμό της χώρας.

Πενήντα νοσοκομεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν, να διατηρήσουν και να διαθέσουν το εμβόλιο της Pfizer για την πρώτη από τις δυο δόσεις που θα γίνουν από τα 40 εκατομμύρια εμβόλια που θα ξεκινήσουν να χορηγούνται από την επόμενη εβδομάδα. Τα 13 νοσοκομεία βρίσκονται στην κεντρική Αγγλία , οκτώ είναι στα βορειοδυτικά, νοτιοανατολικά και νοτιοδυτικά, επτά είναι στην ανατολική Αγγλία και Λονδίνο, και μόνο ένα σε καθεμία από τις περιοχές του Γιορκσάιρ στα Βορειοανατολικά της χώρας.

Ο βρετανικός στρατός πραγματοποίησε άσκηση σε έναν από τους πρώτους χώρους μαζικού εμβολιασμού όπου δεκάδες χιλιάδες ασθενείς θα εμβολιαστούν.

The drill, code-named Exercise Panacea, took place at Ashton Gate football and rugby stadium in Bristol

Το εμβόλιο, το οποίο πρέπει να διατηρείται στους -70 ° Κελσίου μέχρι λίγο πριν χρησιμοποιηθεί, κάνει την αποθήκευσή του ιδιαίτερη γιατί θα πρέπει να ελέγχεται σχολαστικά.

In yesterday's exercise 30 staff and volunteers were looped through the building pretending to be different types of patients, from one suffering an adverse reaction to one with symptoms or one who won't get the jab

Members of the Armed Forces could be next in line for the new Covid vaccine after the nation's most vulnerable have been inoculated

Members of the Armed Forces at Ashton Gate

An Army official in a mask leaves the stadium

Τέτοιες αυστηρές απαιτήσεις σημαίνει ότι τα νοσοκομεία που είναι εξοπλισμένα με ψυχρούς καταψύκτες έχουν κληθεί να λειτουργούν ως «κόμβοι» όπου οι πρώτοι άνθρωποι θα λάβουν τις πρώτες δόσεις.

Pfizer's 'freezer farm' - a warehouse the size of a football pitch that is storing finished Covid vaccines in Puurs, Belgium

To keep doses of the jab at this ultra-low temperature, they needs to be packaged with dry ice and placed in a special transport box the size of a suitcase (an example currently in Belgium is pictured)

Η Επιχείρηση Πανάκεια, όπως ονομάστηκε, πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ράγκμπι Ashton Gate στο Μπρίστολ. Περίπου επτά περιφερειακοί κόμβοι θα χρησιμοποιηθούν για τον εμβολιασμό του ευρύτερου πληθυσμού. Στη χθεσινή άσκηση 30 προσωπικό και εθελοντές προσποιήθηκαν ότι ήταν διαφορετικοί τύποι ασθενών, από έναν που υπέστη ανεπιθύμητη αντίδραση σε κάποιον με συμπτώματα ή σε έναν που δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Ashton Gate stadium in Bristol

Προβλέπεται ότι οι εμβολιασμοί θα γίνονται στο στάδιο 12 ώρες την ημέρα, επτά ημέρες την εβδομάδα. Άλλοι χώροι που προετοιμάζονται για να χρησιμοποιηθούν ως περιφερειακοί κόμβοι περιλαμβάνουν το Nightingale Hospital στο ExCeL Center του Λονδίνου, το Leicester Racecourse και το Manchester Tennis and Football Center.

Το NHS αναμένει να ανοσοποιήσει μεταξύ 75.000 και 110.000 ατόμων την εβδομάδα στο γήπεδο και άλλες τοπικές εγκαταστάσεις στο Μπρίστολ και τα γειτονικά Βόρεια Σόμερσετ και Νότιο Γκλούσεστερσαρ από τώρα έως τον Απρίλιο.

Καθ' οδόν για τη Βρετανία βρίσκονται ήδη τα φορτηγά τα οποία παρέλαβαν τις πρώτες παρτίδες του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά του κορωνοϊού, μετά την έγκριση για τη χρήση του που έδωσε χθες η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

A lorry leaves Pfizer's manufacturing plant in Puurs, Belgium, after the American firm's Covid-19 vaccine was approved in the UK. It's not clear if the lorry pictured was transporting the jabs

Χιλιάδες δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη ξεκινήσει το «ταξίδι» τους από τα εργοστάσια της Pfizer στο Βέλγιο απο χθες το πρωί, λίγες ώρες μετά το «πράσινο φως» που άναψε η Ρυθμιστική Υπηρεσία Φαρμάκων και Προϊόντων Υγείας (MHRA), καθιστώντας τη Βρετανία την πρώτη χώρα στον δυτικό κόσμο που έχει εγκρίνει την κλινική χρήση του φαρμάκου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.