search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 05:22
MENU CLOSE

Politico για βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: «Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων»

03.12.2020 13:34
Politico για βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: «Ο πρωθυπουργός κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων» - Media
 
Στα διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκε η… ποδηλατάδα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, εν μέσω lockdown λόγω πανδημίας του κορωνοϊού και με πολύ αυστηρούς περιορισμούς στις μετακινήσεις των πολιτών.
 
Συγκεκριμένα, το Politico ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης «δέχεται πυρά καθώς εμφανίζεται να “σπάει” τους κανόνες του lockdown που έχει επιβάλλει η ίδια η κυβέρνησή του». προσθέτοντας ότι την περασμένη Τρίτη κυκοφόρησαν φωτογραφίες του ιδίου και της συζύγου του στον ελληνικό τύπο και στα social media, όπου το ζεύγος εμφανίζεται να κάνει ποδήλατο σε δάσις στην Πάρνηθα, σε απόσταση περίπου μιάμισης ώρας από το σπίτι του.
 
Οι φωτογραφίες, αναφέρει το ρεπορτάζ, δείχνουν το ζευγάρι να ποζάρει με περαστικούς, χωρίς κανένας να φοράει μάσκα ή να τηρεί τους κανόνες της κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ υπογραμμίζει ότι τα περιοριστικά μέτρα απαγορεύουν στους Έλληνες πολίτες να μετακινηθούν από το σπίτι τους, παρά μόνο για επίσκεψη στο γιατρό, ψώνια, μετακίνηση από και προς τη δουλειά και άσκηση σε κοντινή απόσταση από την κατοικία τους, επί ποινή προστίμου 300 ευρώ.
 
Μάλιστα κάνει και αναφορά σε βίντεο από την ίδια περίσταση, στο οποίο η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται να κάνει μοτοκρός σε σημείο, μάλιστα, όπου απαγορεύεται καθώς βρίσκεται μέσα στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας.
 
Το Politico αναφέρει ότι η αναταραχή ξεσπά σε μια στιγμή που τα νέα κρούσματα του ιού παραμένουν άνω των 2.000 ημερησίως και τα νοσοκομεία σε πολλές περιοχές έχουν γεμίσει, προσθέτοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης δέχεται επίθεση επειδή έδειξε ανθρώπινο πρόσωπο» και ότι «ποτέ δεν θα αρνιόταν να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί» με πολίτες
 
Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ικανοποιήθηκε με τις εξηγήσεις και ο εκπρόσωπος του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος είπε ότι «το να κατηγορείς τους πολίτες για τη στάση τους (σ.σ. όσον αφορά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού) ενώ εσύ αρνείσαι να ακολουθήσεις τα απαραίτητα μέτρα, δεν είναι ανθρώπινο, είναι σημάδι αλαζονείας και έλλειψης συναίσθησης».
 
Το Politico αναφέρεται και σε δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι οι πολίτες μπορούν να πάνε όπου θέλουν για να ασκηθούν, λέγοντας ότι «αν δεν το προσέξατε, η Πάρνηθα είναι γεμάτη πολίτες που πάνε στο δάσος, Και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», ωστόσο το ρεπορτάζ υπενθυμίζει ότι η ΓΓΠΠ έχει ξεκαθαρίσει ότι η άσκηση επιτρέπεται μόνο κοντά στο σπίτι του κάθε πολίτη.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10