17/01/2021 05:17:50

Παυλάκης: «Η βιασύνη για εμβόλιο δεν μας επιτρέπει να βρούμε καλύτερο στο μέλλον» (Video)

Παυλάκης: «Η βιασύνη για εμβόλιο δεν μας επιτρέπει να βρούμε καλύτερο στο μέλλον» (Video) - Media

 

«Κάθε εμβόλιο που βγαίνει τώρα, κάνει πιο δύσκολο να βγει άλλο εμβόλιο, καθώς δεν θα πάει κόσμος για τις κλινικές δοκιμές. Και το "παλιό" μπορεί να μην είναι τόσο καλό, όσο θα είναι ενδεχομένως αυτό που θα βρούμε σε έξι μήνες, έναν χρόνο. Αν δεν συμμετέχουν άνθρωποι στις κλινικές δοκιμές, δεν θα το βρούμε αυτό το εμβόλιο».

Αυτό σημείωσε το πρωί της Παρασκευής, μιλώντας στο OPEN, o γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης με αφορμή το μαζικό εμβολιασμό που προετοιμάζει η Μεγάλη Βρετανία καθώς κα για τα δύο εμβόλια κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ και τις προετοιμασίες.

Ο Γ. Παυλάκης τονίζει ότι περίπου στις 10 Δεκεμβρίου αναμένεται η έγκριση των δύο εμβολίων από τον FDA.

«Δεν βιάστηκε η Αγγλία, έχει πολύ καλούς επιστήμονες» ανέφερε χαρακτηριστικά για τον εμβολιασμό που ξεκινά άμεσα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι θα εγκριθούν τα δύο εμβόλια στις ΗΠΑ. Γύρω στις 10/12 θα λάβουν έγκριση από τον FDA. Την πρώτη φορά που η Pfizer πήγε στην FDA η απάντησή της, ήταν αρνητική, καθώς ζητήθηκαν επιπλέον διασφαλίσεις. Επανήλθε λοιπόν με δεύτερη αίτηση και μπορεί να καθυστέρησε έναν δύο μήνες, αλλά θα έχουμε την πολυτέλεια και την άνεση να συγκρίνουμε διαφορετικά εμβόλια μεταξύ τους», πρόσθεσε ο Γ. Παυλάκης σχετικά με τον εμβολιασμό στις ΗΠΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.