21/01/2021 22:16:22

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών... άδειασε τον Κ. Μητσοτάκη: «Μάλλον ατυχής» η δήλωση για εμβόλιο και μπαρ

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών... άδειασε τον Κ. Μητσοτάκη: «Μάλλον ατυχής» η δήλωση για εμβόλιο και μπαρ - Media

 

Με τo lockdown να παρατείνεται διαρκώς και με τον κορωνοϊό να βάζει σε αναστολή τον εορτασμό των Χριστουγέννων σε ολόκληρη την Ευρώπη, η δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκηπως το «λουκέτο» σε μπαρ και νυχτερινή διασκέδαση θα συνεχιστεί έως ότου η Ελλάδα λάβει το εμβόλιο και αρχίσει τους μαζικούς εμβολιασμούς, προκάλεσε αίσθηση καταρχάς στο αν ο πρωθυπουργός κυριολεκτεί και ταυτίζει ως timing αυτά τα δύο γεγονότα.

Πιο συγκεκριμένα, συζητώντας διαδικτυακά με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders», ο πρωθυπουργός ανέφερε τα εξής:

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Μιλώντας στο Sputnik, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, είπε πως η παραπάνω δήλωση ήταν μάλλον ατυχής και πως στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός εννοούσε, κατά την ίδια, πως οι παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούν να ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει κι έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά.

«Και πότε θα συμβεί αυτό;» ρωτήθηκε η κα Θεοδωρίδου, για να απαντήσει πως «πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για επαρκές θωράκισμα».

Και πότε θα έχει εμβολιαστεί το 60%; «Μετά το καλοκαίρι» είναι η απάντηση που έδωσε η κα Θεοδωρίδου και με την προϋπόθεση ότι εμβολιάζονται 2.000.000 Έλληνες τον μήνα. «Με την προϋπόθεση δηλαδή ότι αυτό το πλάνο προχωρά καλά και ότι ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στους εμβολιασμούς» έσπευσε να επισημάνει. 

Πάντως, κατά την κα Θεοδωρίδου, είναι μετά το καλοκαίρι που θα μπορούμε ρεαλιστικά να μιλάμε για «τείχος ανοσίας». Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια, νωρίτερα και βαθμηδόν θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού στην κοινότητα, αλλά αυτή δεν θα είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε πιο μαζικές δραστηριότητες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.