search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:02
MENU CLOSE

Ισπανία: Πελάτες μπαρ προπληρώνουν τα ποτά που θα πιουν για να βοηθήσουν τις κλειστές επιχειρήσεις

04.12.2020 11:13
Ισπανία: Πελάτες μπαρ προπληρώνουν τα ποτά που θα πιουν για να βοηθήσουν τις κλειστές επιχειρήσεις  - Media

 

Έναν πρωτότυπο τρόπο στήριξης βρήκε μπαρ στην Ισπανία, καταφέρνοντας μέσα σε πέντε εβδομάδες να συγκεντρώσει 40.000 ευρώ από τους πελάτες του παρότι είναι κλειστό λόγω κορωνοϊού. Η ιδέα μάλιστα άρεσε στους καταναλωτές που δηλώνουν πρόθυμοι να βοηθήσουν με τον ίδιος τρόπο και άλλες απο τις αγαπημένες τους επιχειρήσεις. Και όντως πολλοί επχιειρηματίες το σκέφτονται.

.Το El miniBAR στο κέντρο της Μαδρίτης κάλεσε στα τέλη Οκτωβρίου τους πελάτες του να το κρατήσουν ζωντανό, ώστε όταν είναι κι εκείνοι σε θέση να βγουν από το σπίτι να μπορεί να τους υποδεχθεί όπως παλιά.

Τους πρότεινε λοιπόν να προπληρώσουν τα φαγητά και τα ποτά που θα παραγγείλουν όταν με το καλό το επισκεφθούν. Ουσιαστικά πρόκειται για άτοκο δανεισμό από τους πελάτες του.

Η ανταπόκριση των Μαδριλένων ήταν συγκινητική: Τουλάχιστον 400 πιστοί θαμώνες του κατέβαλαν ήδη 40.000 ευρώ μέσα στις τελευταίες εβδομάδες, κρατώντας ζωντανή την επιχείρηση στην ισπανική πρωτεύουσα, κοντά στην κεντρική πλατεία Πλάθα Μαγιόρ.

Σε αντίθεση με τα συνήθη… τεφτέρια, στο El miniBAR πλέον τηρείται αρχείο με όσους εκείνο χρωστά τα ποτά και τους μεζέδες. Όπως διαβεβαιώνει στο Reuters ( και αναδημοσιεύει η Καθημερινή) ο ιδιοκτήτης Νάτσο Μπούστος, το διάσημο μπαρ για τα ισπανικά μεζεδάκια τάπας τηρεί αναλυτική λίστα των πληρωμών που έχει λάβει, και οι πελάτες θα χρειαστεί μόνο να δώσουν στον σερβιτόρο τον αριθμό του τηλεφώνου τους ώστε να συμψηφιστεί αμέσως η προπληρωμή τους με τον λογαριασμό που θα κάνουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:01