search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:17
MENU CLOSE

Ο Όρμπαν «βγάζει γλώσσα» στην Ε.Ε.: Όποιος φεύγει μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα»

04.12.2020 19:13
Ο Όρμπαν «βγάζει γλώσσα» στην Ε.Ε.: Όποιος φεύγει μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα» - Media
 
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν βρήκε ένα νέο θέμα για να ασκήσει κριτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση: το εμβόλιο του κορωνοϊού.
 
Αναφερόμενος στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη Βρετανία, κανένα εμβόλιο δεν έχει ακόμη εγκριθεί ακόμα στην ΕΕ, ο Όρμπαν είπε μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο της Ουγγαρίας: «Όποια (χώρα) έχει φύγει (από την ΕΕ) ακολουθεί τον δικό της δρόμο, αναζητά τις δικές της λύσεις, μπορεί να προστατεύσει την υγεία και τη ζωή των πολιτών της πιο γρήγορα από ό,τι εμείς που μείναμε (στην ΕΕ)».
 
Πρόσφατα, η βρετανική ρυθμιστική αρχή MHRA έγινε ο πρώτος οργανισμός στον κόσμο που έδωσε έγκριση έκτακτης ανάγκης στο εμβόλιο για τον κορωνοϊό που αναπτύχθηκε από την Biontech και την Pfizer. Αυτό ο Όρμπαν το περιέγραψε στο ραδιόφωνο της χώρας του ως «χαστούκι στο πρόσωπο» για την ΕΕ.
 
Μαζί με την Πολωνία, η Ουγγαρία παρεμποδίζει επί του παρόντος την λήψη αποφάσεων σχετικά με τον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ και την οικονομική βοήθεια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ύψους δισεκατομμυρίων, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να συνδέσει την εκταμίευση των κονδυλίων με την συμμόρφωση στις αρχές του κράτους δικαίου.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:16