search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:39
MENU CLOSE

Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα»

05.12.2020 09:59
Βατόπουλος: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα» - Media

 

Την επερχόμενη σταδιακή άρση του lockdown εν όψει των Χριστουγέννων, κι εν μέσω κορωνοϊού, σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ο κ. Βατόπουλος επισήμανε: «Οι γιορτές θα είναι μοναχικές φέτος για να μην θρηνήσουμε θύματα». 

Εποχικά καταστήματα

Αναφορικά με το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων, δήλωσε πως «μια παράμετρος που πρέπει να μετρηθεί, είναι η κινητικότητα και αυτά τα πράγματα πρέπει να σταθμιστούν».

«Μπορούν να τηρηθούν τα μέτρα όταν πάει κάποιος να ψωνίσει. Εγώ θα έλεγα να μην ανοίξει τίποτα, αλλά εγώ έχω μια θεώρηση περισσότερο από πλευράς δημόσιας υγείας», προσέθεσε και εξήγησε πως η απόφαση ν’ ανοίξουν κάποια καταστήματα ήταν πολιτική για να κινηθεί λίγο η οικονομία.  

Μας κατηγορούν

Ερωτηθείς πότε θα μπορούσαν ν’ ανοίξουν και άλλοι κλάδοι της οικονομίας ή τα σχολεία ο καθηγητής απάντησε: «Δεν είναι μόνο ο αριθμός των κρουσμάτων, είναι η κατανομή τους αλλά και το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας. Καλό είναι να μην αρρωσταίνει κάποιος. Αυτή τη στιγμή μας κατηγορούν δύο ομάδες ανθρώπων, εκείνοι που λένε ότι πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την Οικονομία και εκείνοι που μας κατηγορούν ότι δεν πήραμε υπερβολικές αποφάσεις και καταστρέψαμε την Υγεία».

Υπογράμμισε, δε, πως είναι σημαντικό οι πολίτες ν’ αντιληφθούν πως η υπάρχουσα κατάσταση θα συνεχιστεί και πως πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα. 

«Η συνισταμένη των όσων βλέπουμε, είναι ότι δεν έχει ξεπεραστεί ακόμη τίποτα. Συνολικά, η Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από πολλά ευρωπαϊκά κράτη. Ακόμη, όμως, δεν έχει τελειώσει τίποτα και ο κόσμος πρέπει να το συνειδητοποιήσει».

Η αιτία της «έκρηξης» στη Βόρεια Ελλάδα 

Η έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν αποτέλεσμα μεγαλύτερης κινητικότητας.

«Δεν είναι εύκολο να σταματήσει μια επιδημία από μια νόσο που μεταδίδεται με την αναπνοή», σημείωσε και συμπλήρωσε πως τα βόρεια σύνορα ήταν ανοιχτά και η Σερβία ήταν μία από τις χώρες στην οποία ο SARS-CoV-2 είχε μεγάλη διασπορά.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15