search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:24
MENU CLOSE

Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι θλιμμένες!

05.12.2020 10:42
Οι χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι θλιμμένες!  - Media

 

Οι πιο δημοφιλείς χριστουγεννιάτικες ιστορίες είναι οι θλιμμένες ιστορίες, αυτές που απευθύνονται στο συναίσθημά μας, στο μέσα μας, αυτές που μας ψυχοπιάνουν. Είναι οι ιστορίες δυστυχίας, αυτές που προτιμούμε να διαβάζουμε, να θυμόμαστε, ν’ αναπολούμε. Και αυτό είναι φυσικό, θα έλεγε κανείς, γιατί μας εξανθρωπίζουν, μας κάνουν λιγότερο σκληρούς, λιγότερο αναίσθητους. Οι θλιβερές ιστορίες μάς κάνουν μάλλον καλυτέρους ανθρώπους ή τέλος πάντων, αυτός είναι ο στόχος τους- όχι η θλίψη αλλά η χαρά που ξεπηδά μέσα από τη θλίψη, το κέρδος από τη θλίψη που δεν είναι άλλο από την ανθρωπιά.

Σήμερα, όλη η ανθρωπότητα ζει μια βαριά θλίψη. Και μην ακούτε όλους αυτούς που θρηνούν για την οικονομία. Αυτοί είναι μονίμως βουτηγμένοι μέσα στην θλίψη, την σκοτεινιά της ζωής, εκεί που δεν υπάρχουν ξέφωτα. Η ζωή είναι μοναδική επειδή ανασαίνεις, επειδή κοιτάς γύρω σου τον κόσμο, επειδή κάθε δευτερόλεπτο είναι ένα ανυπέρβλητο θαύμα κι όχι επειδή θα λάβεις το επίδομα Χριστουγέννων. Είναι κάτι βαθύτερο η ζωή, πιο πολυτελές, πιο αριστοκρατικό, απείρως πιο πολύτιμο από ότι ένα εμπόρευμα. Σήμερα, η ζωή ασφυκτιά σα να αποσύρεται από μέσα της η πνοή, σαν να την ακινητοποιεί ένας αόρατος παγετώνας. Σήμερα η ζωή είναι υπό αναστολή – κι αυτό από μόνο του είναι τρομακτικό.

Οι θλιβερές ιστορίες, ωστόσο, δεν είναι για να τις ζούμε! Όταν τις ζούμε, μας είναι απεχθείς, αποκρουστικές – όπως η νοσοκόμα της ΜΕΘ στο νοσοκομείο Σωτηρία. Όσο μας σώζει ρισκάροντας τη ζωή της, μας συγκινεί, μας φέρνει δάκρια στα μάτια η αυτοθυσία της, αρκεί …να μην μένει στην ίδια πολυκατοικία με εμάς, αρκεί να μην έχει νοικιάσει το δικό μας σπίτι, αρκεί να είναι μακριά μας. Όταν είναι η ώρα να γυρίσει στο σπίτι της, να ξαποστάσει, να βάλει μια μπουκιά στο στόμα της, να κοιμηθεί, να πάρει δύναμη για να ρίχτει την επομένη το πρωί στον εφιάλτη της ΜΕΘ, είναι μολυσμένη, ανεπιθύμητη, παρείσακτη. Γίνεται καθρέφτης της ανίατης αρρώστιας που έχουμε μέσα μας. Αυτή και αν είναι μια θλιμμένη χριστουγεννιάτικη ιστορία.

Στους ανθρώπους αρέσουν οι θλιμμένες ιστορίες – αρκεί σε αυτές να πρωταγωνιστούν οι άλλοι!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18