search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:23
MENU CLOSE

Ακάρ: Τα εγχώρια οπλικά συστήματα συνέβαλαν στην προάσπιση των δικαιωμάτων μας

05.12.2020 14:32
Ήξεις αφήξεις από τον Ακάρ: Τώρα θέλει διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα - Media

 

Τη μεγάλη συνεισφορά των εγχώριων οπλικών συστημάτων για την επιτυχία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε εγχώριες και διασυνοριακές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές του κόσμου, καθώς επίσης και στην προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην τελετή παράδοσης του πρώτου τουρκικού κινητήρα ελικοπτέρου TEI-TS1400, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του sigmalive.com στην Κωνσταντινούπολη. 

«Οι εξελίξεις και οι γεωπολιτικές συνθήκες κατέδειξαν ότι η ανάπτυξη της εθνικής αμυντικής βιομηχανίας δεν είναι επιλογή αλλά αναγκαιότητα. Για εμάς, η άμυνα κι η ασφάλεια είναι πάνω απ’ όλα θέμα εθνικό, κρατικό», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι θα συνεχίσουν προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ισχυρού στρατού, ακόμη κι αν αυτό απαιτεί συνεργασίες με τρίτους.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για μια ισχυρή αμυντική βιομηχανία και έναν ισχυρό στρατό. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απαιτούνται τεχνολογίες και καινοτομίες για την ανάπτυξη προϊόντων που να μπορούν να ανταγωνιστούν την παγκόσμια αγορά. Για αυτό το λόγο, οι εταιρείες ανά τον κόσμο είτε αναπτύσσουν ένα ισχυρό μοντέλο συνεργασίας, είτε προσπαθούν να συμβαδίσουν με το πνεύμα της εποχής δημιουργώντας συνεργασίες», δήλωσε.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:22