search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:14
MENU CLOSE

Φλέγεται το Παρίσι – Επεισόδια σε νέα μαζική διαδήλωση κατά της αστυνομικής βίας (Photos/Videos)

05.12.2020 16:11
Γαλλία-Covid-19: «Στον πάγο» τα σχέδια για επαναλειτουργία των γαλλικών εστιατορίων - Media

 

Διαλωτές πέταξαν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων, πυρπόλησαν αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιά σε οδοφράγματα κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο Παρίσι κατά της αστυνομικής βίας.

Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωναν ειρηνικά στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας όταν ξέσπασαν τα επεισόδια μεταξύ της αστυνομίας και ομάδων διαδηλωτών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ντυμένοι στα μαύρα και με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ορισμένοι εξ αυτών χρησιμοποίησαν σφυριά για να σπάσουν πεζοδρόμια.

 

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα μεταξύ διαδηλωτών και των δυνάμενων επιβολής του νόμου σε ανάλογη κινητοποίηση.

Οι διαδηλωτές έκαναν πορεία στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας υπό το βλέμμα των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Γαλλία, γη των δικαιωμάτων των αστυνομικών» και «Απόσυρση του νόμου για την ασφάλεια».

«Οδεύουμε προς τον σημαντικό περιορισμό των ελευθεριών. Δεν υπάρχει δικαιολογία», είπε η κάτοικος του Παρισιού Καρίν Σεμπαμπό.

Συγκρούσεις και συλλήψεις

Η αστυνομία συνέλαβε 22 άτομα.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν και αρκετές βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν, στην αρχή της διαδήλωσης, σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η γαλλική τηλεόραση. Ένα φορτηγό διακρινόταν την ώρα που καιγόταν σε έναν δρόμο, ένα πυκνό σύννεφο μαύρου καπνού σκέπαζε τον ουρανό σε εκείνο το σημείο.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα όπως: “Μακρόν, αρκετά!” ή, “Νόμος περί ασφάλειας, όχι, όχι. Κοινωνική ασφάλεια, ναι, ναι” και κρατούσαν πλακάτ με το σύνθημα “Νταρμανέν παραιτήσου” ή “Γαλλία: η γη των δικαιωμάτων της αστυνομίας”.

Βλήματα ερρίφθησαν κατά των δυνάμεων της τάξης, οι οποίες απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων.”Όλοι μισούν την αστυνομία”, “αντι-αντι-καπιταλιστές”, φώναζαν μερικοί από τους συμμετέχοντες. Τα οδοφράγματα πυρπολήθηκαν επίσης.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν δήλωσε ότι η αστυνομία είχε προχωρήσει σε 22 συλλήψεις μέχρι το απόγευμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:12