search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:19
MENU CLOSE

Ν. Φίλης: Ανεκδιήγητη η απάντηση της ΔΕΗ για τον πραγματικά υπεύθυνο της διακοπής στο Παγκράτι

06.12.2020 13:51
Ν. Φίλης: Κουρελιάζουν το Σύνταγμα - Στο ΤΕΕ οι απόφοιτοι τριετών κολεγίων - Media

 

Με δήλωση του ο βουλευτής Α΄ Αθήνας και τομεάρχης Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, τοποθετήθηκε στα όσα απίθανα όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τα όσα

απάντησε η ΔΕΗ και το ποιός είναι πραγματικά υπεύθυνος για την οικογένεια με τα τρία παιδιά στην Αθήνα που της έκοψαν το ρεύμα.

«Έγραψα χτες για την οικογένεια στην Αθήνα που έμεινε χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα τρία παιδιά, μαθητές, να μείνουν τη σειρά τους χωρίς τηλεκπαίδευση. Η είδηση φαίνεται θορύβησε την κυβέρνηση, αφού η ΔΕΗ εξέδωσε βιαστικά μια ψυχρή ανακοίνωση, με την οποία «δίνει» τον «πελάτη» όπως τον αποκαλεί, για οφειλές τόσα και τόσα ευρώ, άρα «δεν μπορούσαμε παρά να διακόψουμε».

Δεν περιμένω βέβαια από υψηλόβαθμους μάνατζερ να καταλάβουν ότι κάποιοι συμπολίτες (για αυτούς «πελάτες»…) μπορεί, είτε από δικό τους λάθος και αμέλεια είτε (ιδιαιτέρως) λόγω της συγκυρίας, να μην έχουν προσωρινά τη δυνατότητα να ανταποκριθούν σε βασικές ανάγκες διαβίωσης. Δεν είναι εκεί το θέμα μου, ούτε με απασχολούν τα ποσά που χρωστάει η εν λόγω οικογένεια, η μεταπήδησή της σε άλλο πάροχο και λοιπές λεπτομέρειες, που η εταιρία ΔΕΝ έπρεπε να δημοσιοποιήσει (αλλά πού να το αντιληφθούν απ’ τα γραφεία τους).

Εκείνο που εγώ επισήμανα είναι ότι ΔΕΝ προβλέπεται διακοπή της μάθησης ως ΠΟΙΝΗ για απλήρωτο λογαριασμό ρεύματος. Αυτό τον καιρό αντιμετωπίζουμε ιδιαίτερες συνθήκες: τα παιδιά «δεν πηγαίνουν σχολείο με τα πόδια», όπως όλους τους μήνες του χρόνου, «πηγαίνουν» από το σπίτι με μια συσκευή, την ύπαρξη και λειτουργία της οποίας ΟΦΕΙΛΕΙ να εξασφαλίζει το κράτος, όταν η οικογένεια δεν μπορεί. Δεν είμαστε στο 1930 ή στο 1950, να μένουν εκτός σχολείου παιδιά απο φτωχές οικογένειες, επειδή δεν είχαν τη δυνατότητα να τα σπουδάσουν. Ούτε θα επιτρέψουμε στη νεοφιλεύθερη Ν.Δ. των κολεγίων και των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να μας γυρίσει εκεί από την πίσω πόρτα.

Είναι λοιπόν καθήκον της Πολιτείας και του υπουργείου Παιδείας να φροντίσει ώστε αυτά τα παιδιά, όσο διαρκούν οι ειδικές συνθήκες, να μετέχουν ισότιμα στη μάθηση. Στην κυβέρνηση και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας λοιπόν απευθύνομαι (όχι στη ΔΕΗ που πετάχτηκε να απαντήσει!) η οποία αν στο ελάχιστο νοιαζόταν για τους κοινωνικά αδύναμους θα είχε τρέξει από χτες να φροντίσει για την επανασύνδεση του ρεύματος, ακόμα και καταβάλλοντας το ποσό, αν ήταν απαραίτητο (ας έκοβαν κάτι από τα εκατομμύρια του… Σκόιλ Ελικίκου ή της Aegean).

Όσο για τη ΔΕΗ να μην τολμήσει να κόψει ξανά το ρεύμα σε οικογένεια με μαθητές, όσο είναι κλειστά τα σχολεία. Αυτό ούτε το συζητώ -τελεία και παύλα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:18