search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:49
MENU CLOSE

Γώγος: Συμπληγάδες πρόωρο άνοιγμα και παράταση του lockdown – «Μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει»

06.12.2020 20:45
Αισιοδοξία από Γώγο: Πιθανώς σε δύο εβδομάδες άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων – Τι είπε για την εστίαση - Media

 

Ως συμπληγάδες πέτρες περιέγραψε τόσο την παράταση του lockdown όσο και ενδεχόμενο πρόωρο άνοιγμα ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος, σημειώνοντας πάντως ότι είναι βέβαιο πως μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα προς την κατεύθυνση άρσης των περιορισμών λόγω της πίεσης στο σύστημα Υγείας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ Γώγος ανέφερε πως «με αυτά τα δεδομένα, μέχρι τις 15 του μηνός δεν μπορούμε να πούμε τίποτα, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε να ανοίξουμε καταστήματα και λιανεμπόριο γιατί πρέπει να υπάρχει ένα μαξιλάρι για τους νοσηλευόμενους στο Σύστημα Υγείας.».

Το να ανοίξουμε ξαφνικά δεν γίνεται, θα είναι πάρα πολύ βαρύ για το Σύστημα Υγείας, δεν το αντέχουμε, τόνισε.

«Αυτή την στιγμή είναι γεμάτο το ποτήρι, εάν θα το πιέσουμε θα ξεχειλίσει, κι όταν ξεχειλίσει το ποτήρι αυτό θα θρηνήσουμε θύματα » είπε συγκεκριμένα επισημαίνοντας πως αυτή τη στιγμή ανοίγουν συνεχώς καινούριες μονάδες οι οποίοι γεμίζουν.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος  την πολυπλοκότητα του προβλήματος αναφορικά με την νόσο του κορωνοιού δείχνει και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Ευρωπαικού Κέντρου Πρόληψης Νόσων, το οποίο επισημαίνει μελλοντικούς κινδύνους τόσο από ένα πρόωρο όσο και από ένα μεταγενέστερο άνοιγμα.

Αναλυτικότερα, όπως επεσήμανε ο καθηγητής ο κορωνοιός, πέραν των υγειονομικών του επιδράσεων έχει σοβαρότατες κοινωνικοοικονομικές επιδράσεις .

«Η ζωή του κόσμου έχει αλλάξει, το βλέπουμε όλοι μέχρι και σε κατάθλιψη μπορεί να οδηγήσει.» είπε συγκεκριμένα.

Πρακτικά είμαστε μεταξύ δύο συμπληγάδων όπου η μια αφορά την πίεση στο Σύστημα Υγείας , ανέφερε μεταξύ άλλων ο κος Γώγος.

Πηγή: skai.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 18:48