search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:33
MENU CLOSE

ΕΕ-Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων: Στα βασικά θέματα σήμερα οι εξελίξεις με Τουρκία

07.12.2020 06:26
symvoulio-ee.jpg

 

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ, τρεις ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής. Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ξεκινά στις 10.30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) με τις εξελίξεις που αφορούν στην Τουρκία να είναι από τα βασικά θέματα στην ατζέντα. Όπως επισήμανε Ευρωπαίος Αξιωματούχος, «η κατάσταση δεν έχει βελτιωθεί, έχει επιδεινωθεί», σημειώνοντας παράλληλα ότι «κανείς δεν αμφιβάλλει ότι θα ληφθούν μέτρα» εναντίον της Τουρκίας στην επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής.

Ωστόσο, εκτός από το ζήτημα της Τουρκίας και της Ανατολικής Μεσογείου, οι Ευρωπαίοι Υπουργοί Εξωτερικών,θα συζητήσουν την κατάσταση στη Γεωργία, τις εκλογές στη Βενεζουέλα και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Εν συνεχεία θα έχουν ανταλλαγή απόψεων για τις διατλαντικές σχέσεις, επισημαίνοντας τις μελλοντικές προτεραιότητες για τη συνεργασία μεταξύ της ΕΕ και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στο γεύμα, θα γίνει συζήτηση για τη στρατηγική αυτονομία κατά τη διάρκεια της οποίας οι υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για το πώς θα αυξηθεί η ανθεκτικότητα της ΕΕ. Μεταξύ άλλων, θα επανεξεταστούν οι συνέπειες του νόμου για την ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:31