search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:39
MENU CLOSE

Επίδομα 800 ευρώ: Τελευταία μέρα υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Νοεμβρίου – Πότε θα γίνουν οι πληρωμές

07.12.2020 06:50
Επίδομα 800 ευρώ: Τελευταία μέρα υποβολής δηλώσεων για τις αναστολές Νοεμβρίου - Πότε θα γίνουν οι πληρωμές - Media

 

Σήμερα, Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, λήγουν οι προθεσμίες για την υποβολή δήλωσης αναστολών συμβάσεων εργασίας από τις πληττόμενες επιχειρήσεις αλλά και για ορθές επαναλήψεις αναστολών για τις κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή για τον μήνα Νοέμβριο.

Ειδικότερα μέχρι σήμερα μπορούν να δηλώσουν στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη supportemployees.services.gov.gr οι πληττόμενες επιχειρήσεις-εργοδότες τις αναστολές συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους για τον μήνα Νοέμβριο.

Η προθεσμία αυτή αφορά και τους εργαζόμενους για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση για τον μήνα Νοέμβριο καθώς και ορθές επαναλήψεις για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.Σημειώνεται πως υποχρεωτική δήλωση θα πρέπει να υποβάλουν και οι εργαζόμενοι που μπαίνουν για πρώτη φορά σε καθεστώς αναστολής.

Οι πληρωμές της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τους εργαζόμενους των πληττόμενων επιχειρήσεων αναμένονται να γίνουν από τις 11 έως τις 21.

Επίσης έως σήμερα οι κλειστές επιχειρήσεις με κρατική εντολή μπορούν να υποβάλλουν διορθωτικές δηλώσεις εφόσον δεν υποβλήθηκε δήλωση για εργαζόμενο με αποτέλεσμα να μην λάβει την αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ.

Ειδικότερα δίνεται η δυνατότητα μέχρι και σήμερα υποβολής δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας από επιχειρήσεις – εργοδότες των οποίων έχει ανασταλεί η λειτουργία με εντολή δημόσιας αρχής μόνο για εργαζόμενους, για τους οποίους δεν έχει υποβληθεί δήλωση, για τον μήνα Νοέμβριο καθώς και ορθών επαναλήψεων για αύξηση του διαστήματος αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού υπολογίζεται με βάση των αριθμό των ημερών που τέθηκε ένας εργαζόμενος σε αναστολή με ημερήσια αποζημίωση 26,66 ευρώ. Ολόκληρη την αποζημίωση των 800 ευρώ θα εισπράξουν οι εργαζόμενοι σε 5 κλάδους (τουρισμό, μεταφορές, εστίαση, αθλητισμό πολιτισμό) και οι εργαζόμενοι στους νομούς Κοζάνη, Καστοριά, Ροδόπη, Ιωάννινα, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες που βρίσκονταν σε αναστολή από την 1η Νοεμβρίου.

Αποζημίωση 746,5 ευρώ θα λάβουν οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε αναστολή για 28 ημέρες από τις 3 Νοεμβρίου, ενώ αποζημίωση 640 ευρώ για 24 ημέρες αναστολής από τις 7 Νοεμβρίου και μετά.

Αν ένας εργαζόμενος έχει δυο εργοδότες, που είναι κλειστοί και οι δυο με κρατική εντολή και τον έχουν θέσει σε αναστολή και οι δύο, αλλά για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο. Σε περίπτωση επικάλυψης, η ημέρα υπολογίζεται μόνο μια φορά. Αν ένας εργαζόμενος έχει πάνω από έναν εργοδότη και δεν τον έχει θέσει σε αναστολή ο εργοδότης στον οποίο εργάζεται με πλήρη απασχόληση, δεν είναι δικαιούχος αποζημίωσης.

Συνεπώς, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr ο εργαζόμενος χάνει την ειδική αποζημίωση επί των 800 ευρώ για μια περιστασιακή εργασία, εφόσον από την εργασία του με πλήρες ωράριο δεν είναι σε αναστολή. Οι εργαζόμενοι των οποίων συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή κατά το παρελθόν δεν χρειάζεται να προβούν σε καμία δήλωση στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», παρά μόνο στην περίπτωση που επιθυμούν να τροποποιήσουν μισθώματα ή ΙΒΑΝ.

Δήλωση δεν απαιτείται ακόμη και όταν δεν είναι ο ίδιος εργοδότης που θέτει τη σύμβαση εργασίας τους σε αναστολή κατά τον Νοέμβριο. Μόνο οι εργαζόμενοι που τίθενται για πρώτη φορά σε αναστολή, υποβάλλουν υποχρεωτικά υπεύθυνη δήλωση στο «Εργάνη» μετά την υποβολή της υπεύθυνης δήλωσης του εργοδότη τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:38