search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57
MENU CLOSE

Εμφύλιος πόλεμος στη ΝΔ

07.12.2020 06:14

 

Αλλού τα κακαρίσματα και αλλού γεννούν οι κότες… Την στιγμή  που ένα καλά σχεδιασμό κυβερνητικό αφήγημα ήθελε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαλύεται – γιατί όπως έλεγαν κυβερνητικά στελέχη αλλά και φίλα προσκείμενοι δημοσιογράφοι –  δεν έχει πρόταση , δεν έχει στελέχη , δεν είναι κόμμα εξουσίας ,  τα πραγματικά προβλήματα εμφανίζονται, στην κυβέρνηση και  την ΝΔ  καθώς το τελευταίο διάστημα μαίνεται ένας ακήρυχτος εσωκομματικός πόλεμος.

Τα στόματα ανοίγουν ,  αφού  οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα δημιουργούν πολλά ερωτηματικά, ενώ οι αντιφάσεις φέρνουν  οργή για την προχειρότητα που τα κυβερνητικά στελέχη  αντιμετωπίζουν την πανδημία, την οικονομία αλλά και την κοινωνία.

Βουλευτές που πρόσκεινται στους πρώην αρχηγούς της ΝΔ δηλαδή στον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά  σπάνε την σιωπή τους ο ένας μετά τον άλλο και βάζοντας τις δικές τους  διαστάσεις  στα θέματα της καθημερινότητας.

Κάποιοι ωστόσο υποστηρίζουν ότι πίσω απ όλη  αυτή την ιστορία βρίσκεται η αντίδραση των βουλευτών όλων των τάσεων  στο άνοιγμα του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τα «ορφανά « του Κώστα Σημίτη» , καθώς θεωρούν ότι ο πρωθυπουργός αργά αλλά σταθερά προχωράει στην δημιουργία ενός δικού του φιλελεύθερου κόμματος το οποίο θα είναι μακριά από τις αρχές και τα πιστεύω της ΝΔ .

Η καταγραφή των όσων έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα στο κυβερνών κόμμα είναι χαρακτηριστική:

Η  Μαριέττα Γιαννάκου -στενή φίλη του Κώστα Καραμανλή-  επιτέθηκε  πρίν από λίγες μέρες στη Βουλή  με σφοδρότητα εναντίον του Μιχάλη Χρυσοχοίδη για την ασκούμενη αντεγκληματική πολιτική αλλά και για νομοθετική ρύθμιση που δεν απαγορεύει τη μεταγωγή μεγαλέμπορων ναρκωτικών σε αγροτικές φυλακές. . «Η αντεγκληματική πολιτική θέλει κοινωνικούς επιστήμονες, ψυχιάτρους, εκπαίδευση και τελείως άλλα πράγματα από αυτά που φαίνεται να προβλέπει» είπε  στον υπουργό η βουλευτής της ΝΔ. Διαμήνυσε δε στον κ. Χρυσοχοΐδη ότι : «είτε θα πρέπει να αλλάξετε το όνομα της Γραμματείας ή πρέπει να φτιάξετε Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, όπως πρέπει πραγματικά να γίνει».

Η Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτής  και  πρώην υπουργός της ΝΔ ,- και αυτή προερχόμενη από το  Καραμανλικό στρατόπεδο –   αναφερόμενη στον πρόσφατο περίπατο του πρωθυπουργού στην  Πάρνηθα  πήρε σαφής αποστάσεις από την επίσημη θέση της κυβέρνησης λέγοντας : «η εικόνα όλων μας, όλων των πολιτικών, περνάει από κόσκινο, κρινόμαστε καθημερινά. Όντως και εμείς πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα. Κι εγώ,  τηρώ τους κανόνες όπως τους έχουν δώσει οι ειδικοί. Νομίζω, ναι, οι πολιτικοί πρέπει να δίνουμε το παράδειγμα».

Παράλληλα με όλα αυτά ήρθε και το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θάνατο του Βαλερί Ζισκάρ Ντ΄Εστέν στο οποίο δεν υπήρχε καμία  αναφορά στον Κωνσταντίνο Καραμανλή  παρά μόνο « στο αεροπλάνο που επέστρεψε η δημοκρατία στην χώρα μας» γεγονός    το οποίο εκνεύρισε ιδιαίτερα τους βουλευτές που προέρχονται από την Καραμανλική πτέρυγα.

  « Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα έλεγαν βουλευτές της Καραμανλικής πτέρυγας. Πρόκειται για πραγματική παραχάραξη της ιστορίας. Στο αεροπλάνο μέσα ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο ιδρυτής της παράταξης που σήμερα πρόεδρος είναι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης , έλεγαν βουλευτές της Καραμανλικής πτέρυγας  . »

Την ίδια ώρα τα στελέχη της ΝΔ στην συμπρωτεύουσα βρίσκονται στα κάγκελα καθώς επιρρίπτουν ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που αντιμετώπισε το θέμα  ης πανδημίας στην Βόρεια Ελλάδα. Με τις δηλώσεις τους μάλιστα  ενισχύουν το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ για τις διπλές λίστες των τεστ  αλλά και για το παράλογο άνοιγμα του τουρισμού το καλοκαίρι.

Οι πληροφορίες λένε  ότι οι  τοπικοί φορείς  ζήτησαν από τον πρωθυπουργό στην πρόσφατη επίσκεψη του στην Θεσσαλονίκη να δημιουργήσει  ένα ξεχωριστό κέντρο αντιμετώπισης του θέματος μόνο για την περιοχή , αίτημα το οποίο δεν έγινε αποδεκτό.

 Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης  Κωνσταντίνος Ζέρβας –  ο οποίος υποστηρίχτηκε από   την ΝΔ- αντέδρασε και  σε δηλώσεις του ανέφερε ότι υπάρχει έλλειμμα ενημέρωσης προς την Αυτοδιοίκηση για την εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό επίπεδο.

«Θέλαμε να έχουμε την κατανομή για να ξέρουμε τι συμβαίνει σε κάθε περιοχή και πού εντοπίζεται το πρόβλημα. Αυτά τα στοιχεία δεν υπάρχουν ούτε σήμερα. Τα ζήτησα κι από τον πρωθυπουργό στην τελευταία συνάντησή μας», είπε χαρακτηριστικά  ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης .

 Ο στενός συνεργάτης του Αντ. Σαμαρά πρώην υπουργός υγείας και νυν βουλευτής Θεσσαλονίκης  της ΝΔ  Δημήτρης Βαρτζόπουλος από την πλευρά του εμφανώς εκνευρισμένος γα την κατάσταση που επικρατεί στην συμπρωτεύουσα  ανέφερε ότι “Είναι προφανές ότι κακώς ανοίξαμε. Είναι προφανές. Έχουμε 100 νεκρούς την ημέρα. Η εμπειρία δείχνει ότι έπρεπε να μην ανοίξουμε στο βαθμό που ανοίξαμε, ή εφόσον ανοίξαμε το καλοκαίρι αναγκαστικά λόγω του τουρισμού, να κλείσουμε πολύ νωρίτερα. Τι το συζητάμε; Αυτό είναι αυτονόητο”.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά μόλις πριν λίγες μέρες    βουλευτές της ΝΔ ξέσπασαν  δημοσίως μέσα στην Βουλή εναντίον του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστή Χατζηδάκη γιατί δεν έκανε αποδεκτές της τροπολογίες που του είχαν προτείνει. Επικεφαλής της άτυπης ανταρσίας   ήταν ο Καραμανλικός Γιώργος Βλάχος ,  ο οποίος είχε συγκεντρώσει σειρά τροπολογιών από τους βουλευτές  γιατί οι ίδιοι δεν μπορούσαν-όπως έλεγαν- να βρουν άκρη με τους υπουργούς!

Τελικά όπως φαίνεται στο κυβερνών κόμμα υπάρχει μία ωραία ατμόσφαιρα…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 15:57