search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:09
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Μέτρα: Ανακοινώσεις από Πέτσα και συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha

07.12.2020 07:53

 

Ημέρα ανακοινώσεων θα είναι η σημερινή όσον αφορά τως πως θα κινηθούμε το επόμενο διάστημα με την πανδημία του κορονοϊού να μην υποχωρεί στην Ελλάδα. Στις 19:00 συνέντευξη Μητσοτάκη στον Alpha.

Όπως ανακοίνωσε το Μέγαρο Μαξίμου στις 13:30 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Επίσης στις 19:00 ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Σήμερα επίσης είναι η καθιερωμένη ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας. 

Ανοίγει κλιμακωτά η αγορά 

Από σήμερα Δευτέρα και μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2021, και από τις 7 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ θα λειτουργούν τα 110 καταστήματα που πωλούν αμιγώς εποχικά είδη και οι καταναλωτές θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους στέλνοντας SMS στο 13033 με την επιλογή «2».

Παράλληλα από σήμερα, επιτρέπεται να πωλούν χριστουγεννιάτικα είδη και τα σούπερ μάρκετ ενώ στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι να ανοίξει η αγορά κλιμακωτά, μέσα τις γιορτές.

Όπως σημείωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, αν καταγραφούν σκηνές συνωστισμού, δεν θα υπάρχει άλλη δυνατότητα και θα πρέπει να ξανακλείσουν τα μαγαζιά. «Δεν θα ρισκάρουμε τη διάδοση του κορονοϊού στο κρισιμότερο σημείο», γενικότερα όμως, όπως είπε, μόλις δοθεί, το πράσινο φως, από την Επιτροπή για το άνοιγμα του λιανεμπορίου, θα ανοίγουν τα μαγαζιά ανά 3-4 μέρες επειδή δεν επαρκεί ο χρόνος να επαναλειτουργούν ανά εβδομάδα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:58