search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:18
MENU CLOSE

Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική – Έντονα φαινόμενα και κίνηση στους δρόμους (Χάρτες)

07.12.2020 08:03
Καιρός: Ισχυρές βροχοπτώσεις στην Αττική - Έντονα φαινόμενα και κίνηση στους δρόμους (Χάρτες) - Media

 

Σφοδρή καταιγίδα πλήττει την Αττική, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας, με αρκετούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε “ποτάμια”, ενώ λόγω της κακοκαιρίας η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να “χτυπήσουν” τις περισσότερες περιοχές της χώρας κατά τις επόμενες ώρες, καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά κινούνται από τα δυτικά, προς τη χώρα μας, πάνω απ’ την οποία θα αφήσουν-τοπικά- για ένα δεκαήμερο περίπου, σημαντικά ύψη βροχής.

Στην παρακάτω εικόνα φαίνεται το ψυχρό μέτωπο, όπως το είδε ο μετεωρολογικός δορυφόρος METEOSAT, το πρωί της Δευτέρας, οι κεραυνοί που κατέγραψε την ίδια στιγμή το σύστημα “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής που καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει έως το μεσημέρι κυρίως στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, αρχικά στα ηπειρωτικά (πλην Μακεδονίας και Θράκης) και έως το βράδυ σε όλη τη χώρα.

Lockdown και… κίνηση στους δρόμους

Παρά το lockdown που είναι σε ισχύ έως τις 14 Δεκεμβρίου, η κίνηση στους δρόμους της Αττικής είναι αυξημένη, ενώ δεν λείπει και το μποτιλιάρισμα σε αρκετές περιοχές λόγω και των ισχυρών βροχοπτώσεων.

Συγκεκριμένα, κίνηση παρατηρείται:

– Στην λεωφόρο Κηφισού και στα δύο ρεύματα από τη Μεταμόρφωση μέχρι την παραλιακή
– Στην κάθοδος της λεωφόρου Μεσογείων
– Στην κάθοδο της Κηφισίας κατά τμήματα
– Στην λεωφόρο Αθηνών στο ρεύμα προς Κόρινθο από το ύψος του Χαϊδαρίου

Χάρτες: meteo

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 11:17