search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:37
MENU CLOSE

Τσετσενία: Με τιμές ήρωα η κηδεία του 18χρονου που αποκεφάλισε τον καθηγητή Σαμουέλ Πατί (Video/Photos)

07.12.2020 12:53
Σαββατοκύριακο με ντέρμπι σε όλη την Ευρώπη - Media

 

Στην πατρίδα του, την Τσετσενία, με τιμές ήρωα κηδεύτηκε από τους συμπατριώτες του ο18χρονος, ο οποίος πριν από περίπου 1,5 μήνα αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Σαμουέλ Πατί σε σχολείο εξω από το Παρίσι, επειδή είχε παρουσιάσει καρτούν του προφήτη Μωάμεθ στην τάξη του.

Όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, στο χωριό Σαλάζι, ακούγονται να φωνάζουν το γνωστό «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος), για τον 18χρονο, η σορός του οποίου επέστρεψε στην Τσετσενία από τη Γαλλία το Σάββατο.

Ο Ανζόροφ, τον οποίο συμπατριώτες του χαρτακτηρίζουν «λιοντάρι του Ισλάμ», πυροβολήθηκε από τη γαλλική αστυνομία κι έπεσε νεκρός, λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό του δάσκαλου στα προάστια του Παρισιού την Παρασκεύη16 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημερώσης, περίπου 200 άτομα παρακολούθησαν τη μουσουλμανική κηδεία μέσα σε χιονισμένες συνθήκες.

Αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τις εισόδους του χωριού Σαλάζι, με πληθυσμό 5.330 κατοίκων, για να εμποδίσουν άτομα από άλλες περιοχές, τα οποία πιθανόν να επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν την κηδεία.

Κάποιες πληροφορίες, θέλουν κι έναν δρόμο του χωριού να έχει λάβει, ανεπίσημα, το όνομα του 18χρονου δολοφόνου.

Πηγή: protothema.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24