search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:37
MENU CLOSE

Γιατί οι άντρες προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια από το… σεξ στην καραντίνα

07.12.2020 14:40
Γιατί οι άντρες προτιμούν τα βιντεοπαιχνίδια από το... σεξ στην καραντίνα - Media

 

Στον αγώνα κατά του στρες, η επιστήμη έβγαλε το τελικό αποτέλεσμα: Playstation – Sex, σημειώσατε 1.

Όλοι οι άνθρωποι στον πλανήτη είναι εξαιρετικά αγχωμένοι εξαιτίας της πανδημίας, και ειδικά οι άντρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων θυμίζουν θηρίο σε κλουβί κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Ωστόσο, ο τρόπος χαλάρωσης των νεύρων τους είναι ο πιο εύκολος στον κόσμο: αρκεί να ενεργοποιήσουν το Playstation ή το Xbox τους.

Σύμφωνα με το Reader.gr το λέει μια μελέτη από το Πανεπιστημιακό Κολέγιο του Λονδίνου (UCL), όπου αποδεικνύεται ότι οι άντρες προτιμούν ως πιο αποτελεσματικό μέσο μείωσης του άγχους την κονσόλα τους, παρά το σεξ. Μεταξύ των 251 ανδρών που ρωτήθηκαν, το 29% χρησιμοποιούν τα βιντεοπαιχνίδια για να ανακουφιστούν από το στρες, ενώ το 27% επιλέγει να κάνει σεξ ή να παρακολουθεί πορνό.

Το ίδιο δεν ισχύει για τις γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα. Από τις 240, μόνο το 11% από αυτές επέλεξε το σεξ ή το πορνό ως τρόπο ανακούφισης του στρες, ενώ η πλειοψηφία επέλεξε την ανάγνωση βιβλίων και την συναναστροφή με φίλους στα social media.

Η συγκεκριμένη έρευνα από το UCL, αποτελεί μια μεταμελέτη πάνω σε παλαιότερα ευρήματα του Πανεπιστημίου του Τέξας A&M, η οποία είχε διαπιστώσει ότι όσα άτομα ασχολούνται με βιντεοπαιχνίδια δράσης ή βίας, τείνουν να χειρίζονται καλύτερα το άγχος τους.

Στην τελική αναφορά του, ο επικεφαλής της ομάδας του UCL, ψυχολόγος Δρ Τζον Μπάρυ, σημειώνει: «Για τους άνδρες, το σεξ μοιάζει περισσότερο με μια απόδραση της στιγμής από το καθημερινό στρες, γεγονός που οφείλεται στην ταχεία απελευθέρωση ενδορφινών κατά την εκσπερμάτιση, και που πιθανότατα αντιμετωπίζεται ως μια πρόσκαιρη λύση ανακούφισης. Αλλά το πιο σίγουρο είναι πως τα βιντεοπαιχνίδια δημιουργούν έναν εθισμό, που πλημμυρίζει το σώμα, εκτός από ενδορφίνες, με αυξημένη έκκριση αδρεναλίνης. Η αδρεναλίνη είναι μια ορμόνη που οδηγεί σε ταχύτερους παλμούς της καρδιάς και μεγαλύτερη πρόσληψη οξυγόνου στο αίμα, κάνοντας τον χρήστη να νιώθει πιο ενεργοποιημένος και ζωντανός, και ταυτόχρονα, ακόμη πιο απομακρυσμένος από την αίσθηση της κατάθλιψης, επί ώρες».

Ο Δρ Μπάρυ καταλήγει με ένα πολύ ενδιαφέρον συμπέρασμα: «Στο τέλος της ημέρας, ο συνδυασμός αυξημένης παραγωγής αδρεναλίνης και ενδορφινών, προφανώς καταλήγει και σε μεγαλύτερη διέγερση της λίμπιντο».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35